Mesés vörös bársony torta muffinformában: egyszerűen készül a mutatós finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A red velvet az amerikaiak kedvenc tortája, amit muffinformában is érdemes megsütni, a puha tészta tetejét mascarponés krémmel lehet izgalmassá varázsolni.
A vörös bársony nagyon csábító sütemény, el lehet készíteni nagy tortaformában vagy mini változatban, muffinformában. Bármelyik mellett döntenél, a díszítésre ne sajnáld az időt, sokkal mutatósabb lesz, a krémes tetőtől pedig még finomabb is.
A muffin tésztája a joghurttól lesz nagyon puha, de a tejterméket kefirrel vagy mascarponéval is helyettesítheted, ha pedig még szaftosabbá szeretnéd varázsolni a süteményt, lekvárt is kanalazhatsz a tészta közepére. A legjobban eper-, málna-, szeder-, ribizlilekvár illik hozzá. A mascarponés korona helyett pedig habtejszínt is használhatsz.
Szereted a muffinokat? Akkor lesd meg muffinrecept-válogatásunkat, így mindig új finomsággal rukkolhatsz elő a szeretteid örömére.
Vörös bársony muffin
Hozzávalók 16 darabhoz
Tészta:
- 20 dekagramm finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dekagramm cukor
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm vaj
- 1.8 deciliter joghurt
- 1 teáskanál piros ételfesték
Krém:
- 120 gramm mascarpone
- 60 gramm vaj
- 200 gramm porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sóval, kakaóval, sütőporral forgassuk egybe.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá a joghurtot és a piros ételfestéket, utána pedig a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.
A bekevert masszát adagoljuk muffinformába, majd toljuk 180 fokos sütőbe 18-25 percre.
Krém:
A krém hozzávalóit keverjük habosra, majd töltsük habzsákba, a kihűlt muffintészta tetejére nyomjunk belőle ízlés szerint.
Fotó: Getty Images