Isteni, vörösboros hagymalekvár sültek mellé: egyszerre édes és savanykás

hlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges zamatú hagymalekvár a balzsamecettől lesz pikáns, cukor helyett pedig mézzel édesítve érdemes kipróbálni.

A legtöbb családnak van bevált hagymalekvár receptje, amely még a legunalmasabb natúr szeletet is képes feldobni. A hagymalekvár szinte mindig barna cukorral készül, néha azonban megéri újítani, az édes ízről a méz is gondoskodhat.

A hagymalekvár általában egy serpenyőben készül, most azonban kettőre lesz majd szükséged. A hagymával és a balzsamecettel is külön kell dolgozni, úgy sokkal finomabb lesz a végeredmény. Mikor a hagyma teljesen összeesett, össze kell keverni a gyöngyöző balzsamecettel, majd egybeforralás után tálalható is az egyszerű, mégis különleges finomság. A kész lekvár hűvös helyen, légmentesen tárolva hónapokig eláll, de felbontás után tedd hűtőbe és napokon belül fogyaszd el.

Vörösboros hagymalekvár

hlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm lilahagyma
  • 1 deciliter vörösbor
  • 1 deciliter balzsamecet
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál méz
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre, majd kevés olajon dinszteljük addig, amíg teljesen összeesik, közben folyton kevergessük, nehogy leégjen.

Egy serpenyőben a balzsamecetet, a vörösbort, a sűrített paradicsomot és a mézet melegítsük össze, gyöngyözve főzzük (20 percig nagyjából), sóval és borssal ízesítsük. Keverjük hozzá a hagymát, forraljuk egybe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük