A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg. A répákat vágjuk fel apró darabokra. A vöröshagymát és a zellerszárakat szintén.
A szarvascombot vágjuk 3x4 cm-es kockákra.
A liszthez keverjünk hozzá 1 teáskanál sót és 0,5 teáskanál borsot, majd tegyük félre.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét közepes lángon, majd tegyük bele a felaprított zöldségeket. Pirítsuk őket kb. 4-5 percig, majd préseljük rá a fokhagymagerezdet is. Pirítsuk tovább 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
A szarvascombdarabokat tegyük bele egy zacskóba, és öntsük rá a sós, borsos, lisztes keveréket. A zacskót zárjuk le, majd alaposan rázzuk össze, hogy a fűszeres liszt minden kocka húst szépen bevonjon.
Egy másik serpenyőbe öntsünk bele a maradék vajat és az olajat, majd közepes-magas lángon, pár perc alatt és folyamatos keverés mellett pirítsuk meg benne a lisztes húskockákat. Ha elkészült, szedjük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre.
A visszamaradt szaftos zsiradékra kanalazzuk rá a ribizlilekvárt, és öntsük hozzá a bort is, majd forraljuk fel. Forralás közben kapargassuk fel a serpenyő aljáról a lepirult darabokat. Ezután öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, a babért, a lepirított húst és a zöldségeket is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a pörköltet.
Forraljuk fel egyszer, majd csökkentsük a lángot alacsonyra, és fedő alatt főzzük a pörköltet kb. 1,5 órán át, vagy ameddig a hús szépen megpuhul.
A kész szarvaspörköltet tálaljuk krokettel vagy egy finom pürével.