Finomabb, mint az eredeti: Waldorf saláta szőlővel, dióval és ropogós zellerrel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Legtöbbször szeretek visszatérni az ételek eredeti, kiinduló receptjéhez, de mégis előfordulnak olyan esetek, amikor az idő és az apró változtatások jót tesznek egy ételnek. Ilyen a Waldorf saláta története is.

Az eredeti Waldorf állítólag csupán zellerből, majonézből és almából állt. Az étel alapjait az eredeti recept megadja, hiszen valóban ez a legfontosabb meglepetés ebben az ételben: az édes-savanykás alma és a csípős-fanyar zöldség találkozása. A majonéz közvetítő, vegyítő anyag csupán. 

Az évek során viszont a három főszereplőhöz csapódtak páran, így került a ma általánosan elfogadott salátába dió és mazsola illetve szőlő is.

Így a ropogós zeller mellé került még egy ropogós komponens, a dió, az alma édességét pedig a szőlő támogatja. A majonézt néhány kanál tejföllel lazítom fel, így könnyebb lesz a végeredmény, mintha tömény majonézzel készíteném.

Waldorf saláta

DSC 3276

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab zellerszár
  • 1 darab zöldalma
  • 2 marék dió
  • 1 fürt szőlő
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellerszárat szétbontom, a külső szárakat félreteszem vagy lefagyasztom (leveshez, bolognaihoz remek). A belső, zsenge szárakat felaprítom, tálba teszem. A zöld almának eltávolítom a magházát, felkockázom. A diót durvára vágom. A szőlőszemeket félbe vágom. Minden alapanyagot a tálba teszek. A majonézt elkeverem a tejföllel, kissé sózom, borsozom, adok hozzá pár csepp citromlevet. Az öntetet alaposan elkeverem a salátával.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük