Wokban sült szaftos kacsamell répaszelettel, kuszkusszal – Pillanatok alatt készen van

Nyomtatás
wokos kacsamell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szárnyasok közül a kacsából is csodás fogások születnek, talán még ízesebbek is, mint csirkéből.

A húsok közül nálunk szárnyasok kerülnek legtöbbször az asztalra, egészen pontosan csirke minden formában. A kacsa valahogy nem volt gyakori vendég, tartottam tőle, hogy a viszonylag konzervatív ízlésű gyerekeim hogyan fogják fogadni a kicsit eltérőbb ízvilágú húst.

Egészen addig, amíg egy kistermelőtől nem vettem egy gyönyörű kacsamellet, amelyet egészen egyszerűen wokban pirítva készítettem el. Nem vittem túlzásba, egy kevés répa került még bele, a végén pedig egy leheletnyi mézet csurgattam rá. Az egész művelet pontosan 20 percig tartott, és hogy a köretkészítés se vegyen el több időt, kuszkuszt kínáltam mellé. 

A kacsa zsírosabb részei sem vesztek kárba - egy kevés tepertő és zsír készült belőlük, csak annyi, hogy friss kenyérrel el tudjam majszolni. 

Wokban sült kacsamell

wokos kacsamell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 700 gramm kacsamell
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 teáskanál méz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 bögre kuszkusz
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet alaposan tisztítsuk meg, a zsíros részeket vágjuk le róla, majd a húst csíkozzuk fel. A répát is vágjuk csíkokra. A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. 

A wokban forrósítsunk olajat, dobjuk rá a lilahagymát, majd a fokhagymát, egy perc múlva pedig a kacsamellcsíkokat, majd pirítsuk meg, ügyelve, hogy ki ne száradjon. Sózzuk, borsozzuk. Mikor már majdnem kész a kacsa, jöhet a répa. Pirítsuk őket pár percig együtt, majd zárjuk el a gázt és locsoljuk meg mézzel. 

Egy bögre kuszkuszt forrázzunk le kétszer annyi sós vízzel, majd letakarva hagyjuk állni negyed órát, hogy jól magába tudja szívni a vizet. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon