![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Wokban sült szaftos kacsamell répaszelettel, kuszkusszal – Pillanatok alatt készen van
![wokos kacsamell cover](https://kep.index.hu/1/0/3267/32673/326730/32673024_2504868_71a357104d93ae9587ea00de137127ac_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A szárnyasok közül a kacsából is csodás fogások születnek, talán még ízesebbek is, mint csirkéből.
A húsok közül nálunk szárnyasok kerülnek legtöbbször az asztalra, egészen pontosan csirke minden formában. A kacsa valahogy nem volt gyakori vendég, tartottam tőle, hogy a viszonylag konzervatív ízlésű gyerekeim hogyan fogják fogadni a kicsit eltérőbb ízvilágú húst.
Egészen addig, amíg egy kistermelőtől nem vettem egy gyönyörű kacsamellet, amelyet egészen egyszerűen wokban pirítva készítettem el. Nem vittem túlzásba, egy kevés répa került még bele, a végén pedig egy leheletnyi mézet csurgattam rá. Az egész művelet pontosan 20 percig tartott, és hogy a köretkészítés se vegyen el több időt, kuszkuszt kínáltam mellé.
A kacsa zsírosabb részei sem vesztek kárba - egy kevés tepertő és zsír készült belőlük, csak annyi, hogy friss kenyérrel el tudjam majszolni.
Wokban sült kacsamell
![wokos kacsamell recept](https://kep.index.hu/1/0/3267/32673/326730/32673040_fedace9dc99c4cf65a1d6cf74c481259_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 gramm kacsamell
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 teáskanál méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 bögre kuszkusz
Elkészítés:
A kacsamellet alaposan tisztítsuk meg, a zsíros részeket vágjuk le róla, majd a húst csíkozzuk fel. A répát is vágjuk csíkokra. A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.
A wokban forrósítsunk olajat, dobjuk rá a lilahagymát, majd a fokhagymát, egy perc múlva pedig a kacsamellcsíkokat, majd pirítsuk meg, ügyelve, hogy ki ne száradjon. Sózzuk, borsozzuk. Mikor már majdnem kész a kacsa, jöhet a répa. Pirítsuk őket pár percig együtt, majd zárjuk el a gázt és locsoljuk meg mézzel.
Egy bögre kuszkuszt forrázzunk le kétszer annyi sós vízzel, majd letakarva hagyjuk állni negyed órát, hogy jól magába tudja szívni a vizet.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!