Zabkorpás keksz rengeteg kakaóval – Nem csak finom, rostdús is egyben
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
Pillanatok alatt elkészítheted ezt a rostban gazdag zabkekszet, tökéletes kísérője lesz a kávédnak.
Biztosan mindenkinek van otthon egy kekszesdoboza, amely sosem ürül, ki, hiszen semmi sem illik jobban a kávéhoz vagy teához, mint egy finom keksz. Az alapot nagyon sokféleképpen lehet variálni, extrán édesszájúak tehetnek bele mogyorókrémet, de csokidarabokkal is tökéletes lesz a sütemény. A dió is jól illik ezekbe a kekszekbe, ez a változat tökéletes párost alkot a csokoládéval.
A kekszet egészségesebb, rostdúsabb változatban is készíheted, ilyenkor a liszt egy részét helyettesítsd zabpehellyel. Ebben a banános-zabpelyhes sütiben a gyümölcs extra puhaságot is ad. Ha pedig nem tudsz lemondani az édességről, de szeretnéd rostdúsabbá tenni, akkor ezt a zabkorpás kekszet neked találták ki.
Zabkorpás keksz
Hozzávalók 6 adaghoz
- 80 gramm vaj (puha)
- 100 gramm barna cukor
- 100 gramm zabkorpa
- 50 gramm liszt
- 1.5 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
- 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabkorpát, a kakaót és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze a vajas keverékkel, amíg sima tésztát nem kapunk. Formázzuk hosszúkás hengerré, csomagoljuk be folpackba, majd tegyük egy órára pihenni a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha kivettük a tésztát, vegyük le róla a folpackot, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük meg 10 perc alatt.
Fotó: Getty Images