Zabkorpás keksz rengeteg kakaóval – Nem csak finom, rostdús is egyben

csokis zabos keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a rostban gazdag zabkekszet, tökéletes kísérője lesz a kávédnak.

Biztosan mindenkinek van otthon egy kekszesdoboza, amely sosem ürül, ki, hiszen semmi sem illik jobban a kávéhoz vagy teához, mint egy finom keksz. Az alapot nagyon sokféleképpen lehet variálni, extrán édesszájúak tehetnek bele mogyorókrémet, de csokidarabokkal is tökéletes lesz a sütemény. A dió is jól illik ezekbe a kekszekbe, ez a változat tökéletes párost alkot a csokoládéval.

A kekszet egészségesebb, rostdúsabb változatban is készíheted, ilyenkor a liszt egy részét helyettesítsd zabpehellyel. Ebben a banános-zabpelyhes sütiben a gyümölcs extra puhaságot is ad. Ha pedig nem tudsz lemondani az édességről, de szeretnéd rostdúsabbá tenni, akkor ezt a zabkorpás kekszet neked találták ki.

Zabkorpás keksz

csokis zabos keksz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 80 gramm vaj (puha)
  • 100 gramm barna cukor
  • 100 gramm zabkorpa
  • 50 gramm liszt
  • 1.5 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabkorpát, a kakaót és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze a vajas keverékkel, amíg sima tésztát nem kapunk. Formázzuk hosszúkás hengerré, csomagoljuk be folpackba, majd tegyük egy órára pihenni a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Ha kivettük a tésztát, vegyük le róla a folpackot, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük meg 10 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük