Puha, zabpelyhes banánkenyér: rostban gazdag desszert egyszerűen

13
Nyomtatás
banankenyer2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű, kevert tésztás banánkenyér isteni, illatos és számtalan módon elkészíthető, ezúttal egy rostdús, zabpelyhes változatot mutatunk.

Ha szereted a banánkenyeret, de kicsit táplálóbb formában készítenéd el, a liszt egy részét cseréld zabpehelyre, így rostban gazdag lesz a desszert, és napindítóként is tökéletesen megállja a helyét.

A banánkenyér amellett, hogy finom, azért is népszerű desszert, mert a túlérett gyümölcsöket is felhasználhatod hozzá, sőt, azzal lesz a legfinomabb! Így nem mennek kárba a barna banánok, hanem egy finom, puha sütiben születnek újjá.

Zabpelyhes banánkenyér

banankenyer

Hozzávalók 23 x 13 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 4 db érett banán
  • 120 g tejföl
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 120 ml napraforgóolaj
  • 2 db tojás
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 g búzaliszt
  • 140 g zabpehely
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23x13 centis kenyérsütő formát. 

A banánokat hámozzuk meg, pürésítsük le egy villa segítségével.

Egy nagy tálban keverjük össze a banánpürét, a tejfölt, a cukrot, az olajat, a tojásokat és a vaníliát.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.

Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük az előkészített formába.

Toljuk a sütőbe 70-75 percre: ha a teteje gyorsabban barnulna, fedjük le fóliával, úgy süssük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk picit a formában hűlni, mielőtt kiemelnénk belőle.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon