Puha, zabpelyhes banánkenyér: rostban gazdag desszert egyszerűen

5
Nyomtatás
banankenyer2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű, kevert tésztás banánkenyér isteni, illatos és számtalan módon elkészíthető, ezúttal egy rostdús, zabpelyhes változatot mutatunk.

Ha szereted a banánkenyeret, de kicsit táplálóbb formában készítenéd el, a liszt egy részét cseréld zabpehelyre, így rostban gazdag lesz a desszert, és napindítóként is tökéletesen megállja a helyét.

A banánkenyér amellett, hogy finom, azért is népszerű desszert, mert a túlérett gyümölcsöket is felhasználhatod hozzá, sőt, azzal lesz a legfinomabb! Így nem mennek kárba a barna banánok, hanem egy finom, puha sütiben születnek újjá.

Zabpelyhes banánkenyér

banankenyer

Hozzávalók 23 x 13 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 4 db érett banán
  • 120 g tejföl
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 120 ml napraforgóolaj
  • 2 db tojás
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 g búzaliszt
  • 140 g zabpehely
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23x13 centis kenyérsütő formát. 

A banánokat hámozzuk meg, pürésítsük le egy villa segítségével.

Egy nagy tálban keverjük össze a banánpürét, a tejfölt, a cukrot, az olajat, a tojásokat és a vaníliát.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.

Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük az előkészített formába.

Toljuk a sütőbe 70-75 percre: ha a teteje gyorsabban barnulna, fedjük le fóliával, úgy süssük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk picit a formában hűlni, mielőtt kiemelnénk belőle.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon