
Rostgazdag csokis keksz zabpehellyel: tápláló, édes reggeli
A zabpehellyel kevert csokis keksz több rostot tartalmaz, mint a klasszikus, így szuper napindító is lehet.
Ha szereted a banánkenyeret, de kicsit táplálóbb formában készítenéd el, a liszt egy részét cseréld zabpehelyre, így rostban gazdag lesz a desszert, és napindítóként is tökéletesen megállja a helyét.
A banánkenyér amellett, hogy finom, azért is népszerű desszert, mert a túlérett gyümölcsöket is felhasználhatod hozzá, sőt, azzal lesz a legfinomabb! Így nem mennek kárba a barna banánok, hanem egy finom, puha sütiben születnek újjá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23x13 centis kenyérsütő formát.
A banánokat hámozzuk meg, pürésítsük le egy villa segítségével.
Egy nagy tálban keverjük össze a banánpürét, a tejfölt, a cukrot, az olajat, a tojásokat és a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük az előkészített formába.
Toljuk a sütőbe 70-75 percre: ha a teteje gyorsabban barnulna, fedjük le fóliával, úgy süssük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk picit a formában hűlni, mielőtt kiemelnénk belőle.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu