
Zabpelyhes kókuszgolyó egyszerűen: rostdús nassolnivaló

A kókuszgolyó régi kedvenc, egyszerű édesség, mely bőven rejt magában lehetőségeket. Mi most zabpehellyel dúsítottuk és a kávé aromájával dobtuk fel a masszát.
A kókuszgolyó nagy kedvenc, hisz sokunk gyermekkorát végigkísérte. A sütés nélkül készült édességtől azonban nem köszöntünk el, felnőttkorban is velünk maradt. Nagyon népszerű piskótatésztából készítve, a felnőttek pedig vodkával bolondítva is kipróbálhatják.
A kókuszgolyó készülhet készen darált kekszből is, de a kedvenc fajtádat otthon is előkészítheted, ha van darálód. Hogy igazán rostdús legyen, zabkekszből készítsd. Ha gyerekek is kapnak belőle, akkor a kávé ne kerüljön bele, helyette fahéjjal varázsold különlegesebbé az édességet.
Zabpelyhes, sütés nélküli kókuszgolyó

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg darált háztartási keksz vagy darált zabkeksz
- 10 dkg finom szemű zabpehely
- 6 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaó
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál mogyorókrém
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 dl presszókávé
- 1 dl tej
Elkészítés:
A darált kekszet, zabpelyhet, cukrot, kakaót és a kókuszreszelék felét forgassuk egybe. Ezután adjuk hozzá az összes többi alapanyagot. A jól gyúrható masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg őket a maradék kókuszreszelékben.
Az elkészült kókuszgolyókat tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!