
Zabpelyhes-túrós süti görög joghurttal – Bármilyen gyümölccsel feldobhatod

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Gyorsan összedobhatod ezt a túrós sütit, ráadásul nem kell attól tartanod, hogy a mérleg többet mutat majd utána.
A túrós édességeket nem lehet megunni, én valamilyen gyümölccsel keverve szeretem őket leginkább. Amiben túró van, rossz nem lehet, kezdve a túrós táskával, de gondolj csak az örök klasszikusra, a túró rudira, amit szintén el tudsz készíteni házilag.
Érdemes nem agyoncukrozni a túrós sütit, ha pedig igazán diétásra szeretnéd készíteni, akkor nem kell bele liszt sem, csak keverd össze zabpehellyel, amely lassú felszívódású szénhidrát és nem dobja meg a vércukorszinted sem. A zabpelyhen kívül a chia mag is segít a tésztának, hogy összeálljon, cukor helyett pedig mehet bele eritrit. Bármilyen bogyós gyümölccsel keverheted, én most áfonyát tettem bele, ez lehet friss és mirelit is, így is-úgy is tökéletes választás.
Zabpelyhes-túrós sütemény

Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm túró
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál chia mag
- 5 evőkanál zabpehely
- 4 evőkanál eritrit
- 250 gramm bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott)
- kenéshez vaj
- tepsibe zabpehely
Elkészítés:
Egy tálba üssük bele a tojásokat, kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a túrót, nyomkodjuk össze, majd a többi hozzávalót is keverjük bele - a gyümölcsön kívül. Tegyük a masszát a hűtőbe 20 percre, hogy a zabpehely és a chia mag kicsit megszívja magát.
Készítsük elő a gyümölcsöt is. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy 20 centiméter átmérőjű tepsit (én piteformát használtam) vajazzunk ki, majd szórjunk bele vékonyan zabpelyhet, hogy szépen befedje az alját.
A gyümölcsöt óvatosan forgassuk bele a túrós masszába, majd az egészet kanalazzuk bele a formába, simítsuk el.
Süssük 45 percig, majd hagyjuk kihűlni, akkor szeleteljük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors