Frissítő epres margarita: a tökéletes nyárindító ital
Ez a könnyű epres margarita frissítő, rostos és mesésen édes, jéghidegen kínálva a legjobb nyári hűsítő ital.
Többféle sangriarecept létezik, amelyek rozét vagy fehérbort javasolnak, azonban ahhoz, hogy az italod a legjobban hasonlítson az eredeti spanyol változatra, érdemes vörösbort használni. A bornak nem kell a legjobb minőségűnek lennie – kár is lenne egy olyat felhígítani –, egy középkategóriás könnyed félszáraz viszont tökéletes a célra.
Gyümölcsökből szinte bármilyet használhatsz, ami édes, lédús és éppen szezonja van: jöhet az alma, a barack, a sárgadinnye, a málna vagy az eper, és persze a citrusokat se felejtsd ki, hiszen azok adják a sangria karakterét. Ennek kihagyhatatlan része a narancslikőr is, amelyet szintén elkészíthetsz házilag is.
Tegyük egy nagy kancsóba vagy tálba a feldarabolt gyümölcsöket, majd öntsük rá a bort, a narancslevet, a narancslikőrt, és legalább 12 órára (de lehet 24 is) tegyük hűtőbe, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.
Jéggel teli poharakban kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu