Szuperegészséges zelleres almasaláta: ropogós édeskömény is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egészséges, ropogós, friss saláta magában is finom, de grillezett hal vagy csirke mellé is kínálhatod.
Az almát sokoldalúan fel lehet használni, sütésre és főzésre is alkalmas, és még saláta-alapanyagnak is izgalmas. A leggyakrabban káposztasalátába szokás csempészni, de van, aki szerint a franciasalátában is helye van. Az alma a zellerrel és a köménnyel is jól megfér, egyszerű, gyorsan összedobható salátát készíthetsz belőlük, mely egészséges és nagyon ízletes.
Az almasaláta az édesköménynek köszönhetően pikáns zamatú, épp ezért elég csak némi citromlével és frissen őrölt borssal ízesíteni. Az édeskömény tisztításánál a külső, vastag héjat távolítsd el, csak a belsejével dolgozz. Ha felturbóznád a salátát, akkor dióval vagy parmezánnal gazdagítsd.
Zelleres almasaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab zöld alma
- 2 szál angol zeller
- 1 darab édeskömény (a zöldjével együtt)
- 2 evőkanál citromlé
- frissen őrölt só és bors ízlés szerint
- 1 maréknyi dió (opcionális)
- 1 maréknyi parmezán (opcionális)
Elkészítés:
Az almát, zellert, édesköményt tisztítsuk meg, majd reszeljük vagy vágjuk vékonyra őket, forgassuk egybe.
Az édeskömény zöldjéből is tegyünk a salátához.
A salátát citromlével locsoljuk meg, ízesítsük frissen őrölt sóval és borssal, ha pedig szeretnénk, keverjünk hozzá diót vagy parmezánt.
Fotó: Getty Images