Immunerősítő céklakrémleves almával: vitaminban nem lesz hiány
Ez az almás céklakrémleves igazi őszi fogás, amely amellett, hogy isteni finom, még immunerősítőként is remekel.
A bolti, kész levesek luxusát sokszor nehéz elengedni, azonban, ha egy mindennél finomabb levesre vágysz, akkor mindenképp készítsd házilag. A zeller, legyen szó a gumós vagy a szárzellerről, az egyik legkarakteresebb ízű zöldségünk, így a belőle készülő fogás sem hétköznapi még akkor sem, ha egyszerű hozzávalók alkotják.
A zeller mellé mindössze vaj, vöröshagyma, fokhagyma, alaplé és tej kerül, a főzést és egy gyors turmixolást követően pedig már a tányérodban gőzölöghet a testet-lelket átmelegítő forró leves.
A szárzellert vágjuk szeletekre, a hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel.
A vajat tegyük közepes lábasba, és olvasszuk fel. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a fokhagymát, és közepes hőfokon pirítsuk 5-7 percig.
Adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, és pirítsuk további 1-2 percig. Fokozatosan öntsük hozzá az alaplevet és a tejet, közben keverjük, és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon főzzük 15 percig, vagy amíg a zeller meg nem puhul.
Ízlés szerint édesítsük kevés cukorral.
Végül botmixerrel pürésítsük le a levest, és tálaljuk melegében. Ha túl sűrűnek látjuk, alaplével vagy tejjel hígítsuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu