
Zöldfűszeres chiliszósz jemeni recept szerint: csodát tesz a hús- és tésztaételekkel

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A vibráló színben pompázó szósz nem a megszokott ízvilágot képviseli, egyszerre csípős és friss, sokféle finomsággal kipróbálható.
A zöld chilitől lesz tüzes zamatú a mártás, amely tésztával egybeforgatva is isteni, de pékárura is kenheted, próbáld ki akár hot dogban, hamburgerben vagy bármilyen szendvicsben, elképesztő ízélményben lesz részed! Ez a karakteres kence sültek mellé is illik, és salátaöntetekbe is kerülhet belőle egy kevés. Ha pedig ínyenc vagy, joghurtba keverve is tehetsz vele egy próbát.
A vibráló színű ízbomba a citromtól kap egy kis frissességet, amit mentával is kiegészíthetsz. A paprika terén is használhatsz plusz alapanyagot, jalapeñóval még erőteljesebb hatást érhetsz el.
Zöldfűszeres chiliszósz

Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab zöld chili
- 1 késhegynyi római kömény
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- olívaolaj szükség szerint
- 1 evőkanál citrom (opcionális)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tegyük aprítógépe és dolgozzuk össze, az olajból annyit tegyünk hozzá, hogy pestosűrűséget kapjunk, adagoljuk evőkanalanként. A bekevert chiliszósz a végén citromlével tehető még frissebbé.
Fotó: Getty Images