Laktató, de kalóriaszegény saláta zöldbabbal és olajbogyóval

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Néha, különösen nyáron egy jól elkészített salátaöntet csodákra képes. Megmaradt sült, párolt vagy főtt zöldség, egy gyors vinaigrette, meg még egy-két dolog, ami kéznél van és passzol az alaphoz, és meg is van a szuper nyári saláta.

A zöldbab most a legjobb, ress, friss, édes és alig kell főzni olyan zsenge. Egy előző napi főzésből maradt félpuhára főzött zöldbab másnap még finomabb volt, ezért kapott egy mustáros öntetet, egy kis feta sajtot meg némi maradék olajbogyót, és körülbelül öt perc leforgása alatt új étel lett belőle. Önmagában is teljesen megállta a helyét, de grillhúsok mellé még jobb lett volna. 

Így lehet spórolni a pucoláson

A zöldbab pucolása valahogy a legkevésbé kedves feladataim közé tartozik, de sajnos lehetetlen megúszni. Én így is spóroltam rajta és csak a szárát csippentettem le, nem daraboltam fel, hanem egyben, egészben hagytam.

Még így, némi munkát belekalkulálva is nagyon megéri pucolatlan zöldbabot venni, annyira friss, zsenge és finom, amennyire a fagyasztott soha nem lehet.

Ha lett volna otthon, biztosan teszek hozzá egy nagy csokor friss kaprot is apróra vágva, szóval ha megcsináljátok, gondoljátok hozzá mindenképp, hogy még frissebb legyen.

Hideg zöldbabsaláta

zöldbab sali másolat

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta

  • 500 gramm friss zöldbab
  • 150 gramm feta sajt
  • 100 gramm olajbogyó

Öntet

  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot megpucoljuk, éppen csak puhára főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. Tálba tesszük, és a kikevert öntettel nyakon öntjük, alaposan elkeverjük. Rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk a felkarikázott olajbogyóval.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük