Ha kell egy kis szuperzöld: zöldborsó krémleves fetával és citrommal

1
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amikor már minden íztelen, és ugyan kapni uborkát, paradicsomot, de minek, mert olyan, mint a víz, akkor csak egy legény marad talpon, ez pedig a fagyasztott zöldborsó. Ő a mi mentsvárunk, mert nem tudni, hogyan csinálja, de őrült ügyesen megtartja az ízét és a színét a fagyasztóban is.

Persze közben titokban összeszorult szívvel várjuk a tavaszt és az első friss borsókat, de addig nem is annyira szomorú vigaszt nyújt a fagyasztott. Nagyon sokszor főzelék, máskor leves készül belőle, klasszikus nokedlis vagy kevésbé megszokott krémleves.

Fagyasztott borsóból inkább az utóbbi a jó, ezért most is így készült. Mivel azonban a krémlevesek nagyon hajlamosak az unalomba fulladásra, került bele az-az, amitől kicsit izgalmasabb, érdekesebb lett a végeredmény amellett, hogy a színe minden februári szürkeséget elűz. 

Mint minden krémleves, ez is a jó húslevesen áll vagy bukik, leginkább akkor szabad nekiállni, ha van belőle használható mennyiségű maradék.

Zöldborsó krémleves citrommal, fetával

zöldborsó krémleves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 500 gramm zöldborsó
  • 7 deciliter húsleves/zöldségleves
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint friss menta
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint feta
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban vajat olvasztunk, belekeverjük a felkarikázott újhagymát, pár percig kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, elkeverük, felöntjük a húslevessel és 10-1 percig főzzük, míg puha nem lesz. Ha kell, sózzuk, majd leturmixoljuk. Ekkor jöhet bele a citromlé, majd tálaláskor friss mentalevelekkel és fetával szórjuk meg.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon