Tartalmas leves zöldborsóval és húsgombóccal: megáll benne a kanál

7
Zöldborsóleves húsgombóccal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes leves zöldborsóval, zöldségekkel és húsgombóccal csábít. Kiadós étel, amely után nincs szükség második fogásra.

Ha nyár, akkor zöldborsó. A fejtett szemekből levest és főzeléket kötelező készíteni: a választék bőséges, most egy nagyon tartalmas receptet mutatunk, ami annyira gazdag, hogy felér egy egytálétellel.

Így is lehet!

A fűszerezést érdemes ízlés szerint alakítani, aki szereti a csípőset, hegyes erős paprikával teheti tüzesebbé. Zöldfűszerek közül a tárkony és kakukkfű is jól áll a levesnek, sőt még 2-3 evőkanál paradicsompassatával is izgalmassá tehető. A kész leves mellé tejföl és friss ropogós kenyér is kerülhet.

Zöldborsóleves húsgombóccal

Zöldborsóleves húsgombóccalct

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált hús (sertés, csirke vagy pulyka)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 80 dkg zöldborsó
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • víz szükség szerint
  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva) opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverjük egybe a sóval, borssal, fokhagymával. Ezután gyártsunk a húsmasszából apró gombócokat, és tegyük félre.

A zöldségeket tisztítsuk meg (vöröshagyma, krumpli, sárgarépa, ha új zöldborsóval dolgozunk, fejtsük ki) és daraboljuk fel tetszőlegesen (a hagymát érdemes finomra vágni).

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá az előkészített zöldségeket. Alaposan forgassuk át, közben fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Ezután öntsük fel a zöldségeket annyi vízzel, amennyi ellepi, majd 20-30 perc múlva a húsgombócokat is adjuk a leveshez. A levest főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon