Tartalmas leves zöldborsóval és húsgombóccal: megáll benne a kanál

14
Nyomtatás
Zöldborsóleves húsgombóccal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes leves zöldborsóval, zöldségekkel és húsgombóccal csábít. Kiadós étel, amely után nincs szükség második fogásra.

Ha nyár, akkor zöldborsó. A fejtett szemekből levest és főzeléket kötelező készíteni: a választék bőséges, most egy nagyon tartalmas receptet mutatunk, ami annyira gazdag, hogy felér egy egytálétellel.

Így is lehet!

A fűszerezést érdemes ízlés szerint alakítani, aki szereti a csípőset, hegyes erős paprikával teheti tüzesebbé. Zöldfűszerek közül a tárkony és kakukkfű is jól áll a levesnek, sőt még 2-3 evőkanál paradicsompassatával is izgalmassá tehető. A kész leves mellé tejföl és friss ropogós kenyér is kerülhet.

Zöldborsóleves húsgombóccal

Zöldborsóleves húsgombóccalct

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált hús (sertés, csirke vagy pulyka)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 80 dkg zöldborsó
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • víz szükség szerint
  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva) opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverjük egybe a sóval, borssal, fokhagymával. Ezután gyártsunk a húsmasszából apró gombócokat, és tegyük félre.

A zöldségeket tisztítsuk meg (vöröshagyma, krumpli, sárgarépa, ha új zöldborsóval dolgozunk, fejtsük ki) és daraboljuk fel tetszőlegesen (a hagymát érdemes finomra vágni).

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá az előkészített zöldségeket. Alaposan forgassuk át, közben fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Ezután öntsük fel a zöldségeket annyi vízzel, amennyi ellepi, majd 20-30 perc múlva a húsgombócokat is adjuk a leveshez. A levest főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon