Sűrű, tejszínes szószban puhult csirkemell: csodás recept kevés munkával

13
Nyomtatás
zoldborsos-csirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fenséges fogás egyszerűen készül, tésztával vagy rizzsel kínálva csodás ebéd vagy vacsora.

Nyár van, ilyenkor a legjobb a piacon bóklászni, csodaszép zöldségek és gyümölcsök várnak a vásárlókra. A szezon egyik nagy kedvence a zöldborsó, amelyből ízletes leves, főzelék és más finomságok készülhetnek. Most egy tésztás receptet ajánlunk, ami egyszerűen és gyorsan az asztalra kerül.

Így is lehet!

A fogás sűrű szaftjáról a tejszín gondoskodik, de helyette joghurttal vagy tejföllel is készülhet. Az étel picit pikáns, köszönhetően a mustárnak, de akár krémsajtra is cserélhető, ez a változat a gyerekeknek még jobban is fog ízleni. Az ételt friss fűszernövényekkel is érdemes gazdagítani, a petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor is remekül passzol a tejszínhez, húshoz és borsóhoz.

Sűrű, tejszínes, zöldborsós csirkemell

Sűrű, tejszínes, zöldborsós csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 40 dkg fejtett zöldborsó
  • 300 ml tejszín
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.

Az olajat magas falú edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk meg, közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és fűszerpaprikával.

Amikor a hús már majdnem kész, keverjük hozzá a borsót, majd 2-3 perc után öntsük fel tejszínnel, és a mustárt is adjuk hozzá. A fogást főzzük még néhány percig, majd tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon