Tartalmas zöldborsókrémleves krumplival: tejföltől selymes

3
Tejszínes, zöldborsókrémleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az üde zöldborsókrémleves friss, fejtett zöldségből készítve az igazi, de mirelittel is működik a recept.

A nyár egyik kedvenc zöldsége a friss zöldborsó, amit időigényes megpucolni, a legnagyobb kihívás mégis az, hogy fejtegetés közben ne habzsolja az ember az apró, édes szemeket. A csábító zöldségből szezonjában érdemes minél többféle finomságot készíteni, ilyen a hagyományos zöldborsóleves vagy krémleves. 

Így még finomabb!

A leves tejföllel dúsítva készül, de helyette tejszínnel is ki lehet próbálni a receptet. A különlegesebb ízek kedvelői tálalásnál reszelt parmezánnal vagy morzsolt feta sajttal is izgalmasabbá varázsolhatják a fogást.

Tejfölös zöldborsókrémleves

Tejszínes, zöldborsókrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db burgonya (közepes méretű)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
  • 250 ml tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Először tisztítsuk meg a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát és petrezselymet. (Ha friss borsóval dolgozunk, azt is pucoljuk meg.)

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a fokhagymát. Miután elkevertük a fokhagymát, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát és a borsót. Néhány perc után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, tárkony). Amikor a krumpli és a borsó puhára főnek (25-30 perc), adjuk a leveshez a tejfölt és petrezselymet, majd 2-3 perc után botmixerrel pürésítsük.

Az elkészült levest tálalásnál feldobhatjuk plusztejföllel, krutonnal vagy sült virslivel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon