Kiadós és nagyon finom vörösboros sertéspörkölt: sok hagymától lesz sűrű a szaftja
A pörkölt igazi magyaros étel, mely akkor tökéletes, ha a szaftja jó sűrű, tunkolni való.
A zöldborsópörkölt egyszerűen összedobható étel, de a szerénysége ne tévesszen meg senkit, nagyon ízletes fogás, mely több variációban is az asztalra kerülhet.
A borsóhoz bátran adhatsz húst, sertést vagy csirkét, így a húsevők is örömmel falatozzák. A borsópörkölt jól viseli a fűszereket, szezonjában kaporral is kipróbálhatod, ha pedig szereted a csípőset, akkor tedd pikánsabbá. A zöldborsópörköltnek jól áll, ha tüzes, ízlésed szerint tegyél bele chilit.
A húst vágjuk közepes méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát, utána pedig a húst.
A pörköltet főzzük közepes láng felett, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük rá a vizet. Körülbelül 8-10 perc főzés után a sűrített paradicsomot és a csípős paprikakrémet keverjük hozzá.
A pörköltet főzzük még 20 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és így főzzük még 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu