
Krémes krumplipüré friss zöldborsóval dúsítva – Főételként is megállja a helyét

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A krumplipürét is el lehet készíteni változatosan, a színes és friss zöldségek elképesztően feldobják.
A krumplipüré nagyon szerethető köret, a klasszikus vasárnapi rántott csirke mellé nem is tudok elképzelni mást, jobban szeretem, mint a rizst. Nagyon egyszerű az elkészítése, de néhány dologra figyelni kell, hogy tényleg krémes és könnyed legyen.
Ebben az ételben az a jó, hogy a krumpli nagyon sokféle ízesítést elbír, zöldségekkel is feldobhatod. Ha nem bánod, hogy nem teljesen krémes, akkor párolva keverd hozzá a zöldségeket. Ha kapsz friss zöldborsót, akkor azt viszont pürésítve érdemes a krumplihoz adni, így akár hús nélkül is eheted a pürét, elég laktató lesz, nem beszélve a gyönyörű zöld színéről. A borsóval még fehérjét is bevihetsz a szervezetedbe.
Egészen más karaktere lesz a pürének, ha tepsiben sütöd meg, ekkor érdemes sajttal is feldobni, hogy még laktatóbb és krémesebb legyen. A tetejét süsd ropogósra.
Zöldborsós krumplipüré

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm zöldborsó
- 400 milliliter tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük meg, ha megpuhult, szűrjük le. Öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd törjük össze. Közben a zöldborsót is főzzük puhára. Tegyük egy tálba, a petrezselyemmel együtt pürésítsük.
A kétféle pürét jól keverjük össze, ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat.
Fotó: Getty Images