Krémes krumplipüré friss zöldborsóval dúsítva – Főételként is megállja a helyét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krumplipürét is el lehet készíteni változatosan, a színes és friss zöldségek elképesztően feldobják.
A krumplipüré nagyon szerethető köret, a klasszikus vasárnapi rántott csirke mellé nem is tudok elképzelni mást, jobban szeretem, mint a rizst. Nagyon egyszerű az elkészítése, de néhány dologra figyelni kell, hogy tényleg krémes és könnyed legyen.
Ebben az ételben az a jó, hogy a krumpli nagyon sokféle ízesítést elbír, zöldségekkel is feldobhatod. Ha nem bánod, hogy nem teljesen krémes, akkor párolva keverd hozzá a zöldségeket. Ha kapsz friss zöldborsót, akkor azt viszont pürésítve érdemes a krumplihoz adni, így akár hús nélkül is eheted a pürét, elég laktató lesz, nem beszélve a gyönyörű zöld színéről. A borsóval még fehérjét is bevihetsz a szervezetedbe.
Egészen más karaktere lesz a pürének, ha tepsiben sütöd meg, ekkor érdemes sajttal is feldobni, hogy még laktatóbb és krémesebb legyen. A tetejét süsd ropogósra.
Zöldborsós krumplipüré
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm zöldborsó
- 400 milliliter tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük meg, ha megpuhult, szűrjük le. Öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd törjük össze. Közben a zöldborsót is főzzük puhára. Tegyük egy tálba, a petrezselyemmel együtt pürésítsük.
A kétféle pürét jól keverjük össze, ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat.
Fotó: Getty Images