
Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed
11
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe?
A tudatosságba nem igazán fér bele a mesterséges adalékanyagokkal teli felvágott, ezért egy ideje én is rászoktam, hogy amit csak lehet, házilag készítek el. Fél kiló csirkemell elég egy kisebb rúd felvágotthoz, ebből bőven jut a szendvicsekre. Bár ez nincs tele tartósítószerrel, még kisebb étkűeknél is garantáltan elfogy pár nap alatt.
Amellett, hogy egyáltalán nem drága, és jó érzés, hogy tudod, mit eszel, igazából nem is tart sokkal tovább összedobni egy ilyen csirkemellsonkát, mint megfordulni a boltból, szóval sokszorosan megéri azt a szerény fáradságot!
Zöldfűszeres csirkemellsonka házilag

Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dekagramm darált csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál koriander
- 1 kávéskanál rozmaring
- ízlés szerint snidling
- 1 teáskanál só
- 20 mililiter olívaolaj
Elkészítés:
Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, ebben pár másodpercig pirítjuk a koriandert, a mozsárban összezúzott rozmaringot és az összenyomott fokhagymákat, így biztosan kiadják az ízük legjavát. Ha már isteni illat terjeng a konyhában, jöhet a hús.
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni.
Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni.
Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!