Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe?

A tudatosságba nem igazán fér bele a mesterséges adalékanyagokkal teli felvágott, ezért egy ideje én is rászoktam, hogy amit csak lehet, házilag készítek el. Fél kiló csirkemell elég egy kisebb rúd felvágotthoz, ebből bőven jut a szendvicsekre. Bár ez nincs tele tartósítószerrel, még kisebb étkűeknél is garantáltan elfogy pár nap alatt.

Amellett, hogy egyáltalán nem drága, és jó érzés, hogy tudod, mit eszel, igazából nem is tart sokkal tovább összedobni egy ilyen csirkemellsonkát, mint megfordulni a boltból, szóval sokszorosan megéri azt a szerény fáradságot!

Zöldfűszeres csirkemellsonka házilag

csirkemellsonka-kep

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dekagramm darált csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál koriander
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • ízlés szerint snidling
  • 1 teáskanál
  • 20 mililiter olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, ebben pár másodpercig pirítjuk a koriandert, a mozsárban összezúzott rozmaringot és az összenyomott fokhagymákat, így biztosan kiadják az ízük legjavát. Ha már isteni illat terjeng a konyhában, jöhet a hús.

A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni.

Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük