Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed
0
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe?
A tudatosságba nem igazán fér bele a mesterséges adalékanyagokkal teli felvágott, ezért egy ideje én is rászoktam, hogy amit csak lehet, házilag készítek el. Fél kiló csirkemell elég egy kisebb rúd felvágotthoz, ebből bőven jut a szendvicsekre. Bár ez nincs tele tartósítószerrel, még kisebb étkűeknél is garantáltan elfogy pár nap alatt.
Amellett, hogy egyáltalán nem drága, és jó érzés, hogy tudod, mit eszel, igazából nem is tart sokkal tovább összedobni egy ilyen csirkemellsonkát, mint megfordulni a boltból, szóval sokszorosan megéri azt a szerény fáradságot!
Zöldfűszeres csirkemellsonka házilag
Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dekagramm darált csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál koriander
- 1 kávéskanál rozmaring
- ízlés szerint snidling
- 1 teáskanál só
- 20 mililiter olívaolaj
Elkészítés:
Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, ebben pár másodpercig pirítjuk a koriandert, a mozsárban összezúzott rozmaringot és az összenyomott fokhagymákat, így biztosan kiadják az ízük legjavát. Ha már isteni illat terjeng a konyhában, jöhet a hús.
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni.
Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni.
Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!