Szaftos, paradicsommal és sajttal sült sertésszelet: egyszerű és laktató
Az omlósra sült sertésszelet kiadós finomság, melynek elkészítésével nincsen sok munka, ezért hétköznap vacsorára is összedobhatod.
Ez a szaftos és ízletes sertésfasírt pár könnyen beszerezhető hozzávalóból, sok-sok fűszerrel készül. A lelke a hagyma, a petrezselyem és az oregánó, de mással is feldobtuk az alapot.
A fasírt sülhet nyárson és anélkül is: ha sütőben sütöd, ahogy alább olvashatod, nyugodtan elhagyhatod a nyársat, hengerek helyett pedig golyókat is formázhatsz; ha viszont grillre dobnád, érdemes használni. Akár serpenyőben is megsütheted, ebben az esetben önts alá egy kevés olajat is.
Nem kötelező nyárson sütni, de ha így tennénk, áztassuk be a fanyársakat 20-30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, dobjuk egy aprítógépbe a petrezselyemmel együtt. Addig dolgoztassuk a gépet, míg egy krémes pasztát nem kapunk.
Keverjünk össze egy tálban minden hozzávalót, gyúrjuk össze alaposan.
Osszuk szét a masszát 8 részre, majd készítsünk belőlük hengereket: a nyárs köré is nyomkodhatjuk a masszát, úgy könnyebb megformázni.
Az elkészült nyársakat tegyük az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 18-22 percre, vagy míg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 70 fokot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu