Sűrű, tartalmas csirkehúsleves sok zöldséggel: a nátha legjobb ellenszere

5
Nyomtatás
zoldsegleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami könnyed, gyomorkímélő fogásra vágysz, a húsleves a legjobb választás, jó melegen a legfinomabb.

Hűvös időben mi sem esik jobban egy forró hús- vagy zöldséglevesnél, főleg, ha az tartalmas és ízletes is egyben. Az alábbi leves csirkemellel készül, mégis nagyon finom és sűrű lesz, ugyanis a belefőtt hús szálakra szedve kerül a lébe. 

Az alapja a hagyma-répa-zeller szentháromság, ez adja meg az ízét és a karakterét, de sok fokhagyma és kakukkfű is ízesíti. A levesbe érdemes tésztát is tenni, hogy még laktatóbb legyen: ha több napra készül, inkább ne főzd bele, ugyanis úgy hamarabb megromlik, készítsd el külön, majd tálaláskor melegítsd vele össze. 

Zöldséges csirkehúsleves

zoldsegleves2

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 2 db répa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2.5 liter alaplé
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 500 g csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint levestészta
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze. A szárzellert vágjuk szeletekre, a répákat pucoljuk meg, karikázzuk össze. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. 

Forrósítsunk olívaolajat egy lábasban, dobjuk rá a hagymát, a zellert és a répát. Dinszteljük 5-8 percig. Keverjük bele a fokhagymát, fél perc után öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval, borssal, majd melegítsük forrásig.

Adjuk hozzá az egész csirkemellet, vegyük alacsonyra a lángot, majd fedő alatt, gyöngyözve főzzük 30 percig. Mikor a csirke már puha, vegyük ki a levesből, szedjük szálaira, majd tegyük vissza.

A tésztát bele is főzhetjük a levesbe, de ha több napig tárolnánk, érdemes külön kifőzni.

Ha visszatettük a csirkét, kóstoljuk meg, sózzuk még ízlés szerint, főzzük 5 percig, majd tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon