
A káposztaleves is lehet izgalmas – Sokféle friss zöldséggel készül

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Sűrű, házi málnalekvár: csupán 3 hozzávalóból készül

Rizs, alga, füstölt lazac: kitalálod, melyik külföldi ételre gondoltunk?

Pihe-puha zebramuffin: joghurtos kevert tészta az alap

Házi fokhagymás chiliszósz: a grillszezon kötelező kísérője

Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes
A káposztaleves egyáltalán nem ízetlen lé, sok zöldséggel készítve finom és tápláló étel.
A káposztalevesről biztosan sokaknak a káposztaleves-diéta ugrik be, amelynek nem túl pozitív az üzenete. A levesnek nem sok íze volt, ráadásul nem túl nagy kulináris élvezet napokig ugyanazt enni.
Ha túllépsz ezen a traumán, akkor érdemes kipróbálni ezt a levest, amely újra megszeretteti a káposzta ízét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy kalóriaszegény ételt vehetsz magadhoz. Tehetsz bele többféle zöldséget is, brokkolit, babot vagy akár spenótot, minél színesebb, annál jobb.
Zöldséges káposztaleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 fej káposzta
- 4 darab sárgarépa
- 1 doboz paradicsomkonzerv (darabos)
- 2 darab szárzeller
- 0.5 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
Vágjuk össze a zöldségeket tetszőleges nagyságúakra. A hagymát és a fokhagymát érdemes apróra vágni. Egy lábasban melegítsünk olajat, tegyük rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük 4-5 percig. Öntsük rá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük, tegyük bele a káposztát, a répát, a zellert és a paradicsomkonzervet. Főzzük 30 percig, míg minden puha nem lesz.
Fotó: Getty Images