Pillanatok alatt elkészül a zöldséges kence: csak ezt kened majd a kenyérre

ckcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A színes, illatos zöldséges kence Oroszországban nagyon kedvelt csemege, kenyérre kenve vagy sült húsok mellé tökéletes.

A házi kencének nincsen párja! Ha szereted a selymes, ízekben gazdag krémeket, akkor most örülhetsz, mert bővül a recepttárad, az oroszok kedvenc kencéjét mutatjuk most meg.

Az egyszerű kence zöldségekből készül, cukkini, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, fűszerek és még sűrített paradicsom is kerül bele. A zöldséges kence melegen a legfinomabb, de hidegen is szuper. Kend kenyérre, kínáld zöldségek mellé mártogatósnak, de még szaftos hússzelethez is remekül illik.

Zöldséges kence

ckct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 1 dl víz
  • 2 darab babérlevél
  • 6 evőkanál sűrített paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg.

A cukkinit vágjuk apró kockákra, a hagymát vékony szeletekre, a sárgarépát kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk.

Az összekészített zöldségeket kevés olajon pirítsuk, adjuk hozzá a babérlevelet és kevés vizet (1 dl) öntsünk alá.

Amikor a zöldségek szépen összeestek, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval és borssal, főzzük 10-15 percig, közben gyakran kevergessük.

A zöldségeket pürésítsük botmixerrel, majd kenyérre kenve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük