Ízes, laktató koreai zöldséglepény - Ehhez nem kell különleges hozzávaló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Bármilyen szezonális zöldséggel feldobhatod a lepényt, tavasszal akár retket, spárgát, snidlinget is süthetsz bele.
A koreai zöldséglepény, avagy a Yachaejeon isteni finom, olyasmi, mint egy sós palacsinta, de annál vastagabb és jóval laktatóbb, teljes értékű fogás. Bármilyen zöldséggel gazdagíthatod a tésztát, érdemes szezonális alapanyagokat használni, ebbe a változatba zöldhagyma, répa, cukkini és édeskrumpli került, de paprikával, káposztával, újburgonyával is feldobható.
Bár vega, sőt, vegán fogásról van szó, nem csak nekik ajánljuk ezt a receptet, a húsevők is imádni fogják a zöldséges lepényt. A fűszerezést nem kell túlgondolni, hiszen a zöldségek adják meg a karakterét, elég bele egy kevés só és bors is.
A tésztának viszonylag sűrűnek kell lennie, hogy a zöldségeket bevonja, ne folyjon le róluk, szépen befedje őket.
Zöldséges lepény serpenyőben sütve
Hozzávalók 4 darabhoz
- 200 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 4 ek keményítő
- 1 tk só
- 370 ml víz
- 1 darab cukkini
- 1 kisebb darab édeskrumpli
- 1 darab répa
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 darab chilipaprika/jalapeño
- 3 szál zöldhagyma
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Készítsük elő a zöldségeket: a cukkinit mossuk meg, a krumplit, a répát, a hagymát pucoljuk meg. A chilit öblítsük át, a zöldhagymát tisztítsuk meg. A cukkinit, a krumplit és a répát reszeljük le, vagy vágjuk egészen vékony csíkokra. A hagymát hajszálvékonyan szeleteljük, a chilit és a zöldhagymát karikázzuk.
A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a sót keverjük össze egy nagy tálban. Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a vizet, míg sűrű, csomómentes tésztát nem kapunk, olyasmit, mint a nokedli masszája, be kell vonnia a zöldségeket.
Az előkészített zöldségeket forgassuk a masszába, hogy mindenhol bevonja őket.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, épp csak annyit, hogy befedje az alját. Szedjünk egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, oszlassuk el benne egyenletesen, mintha palacsintát sütnénk. Süssük 4-5 percig, ha az alja aranybarna, fordítsuk meg, a másik felét is süssük pirosra. Ha szükséges, fedjük le a serpenyőt, hogy a zöldségek gyorsabban megpuhuljanak. Ha megsült a lepény, még pár percig lehet pirítani, hogy igazán ropogós legyen. Tegyük egy tányérra, majd süssük meg a maradék tésztát is.
Tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Fotó: Getty Images