
20 perces zöldséges tortellini leves: az olasz töltött tészta szuper levesbetét

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
Az olasz konyhaművészet szépsége lenyűgöző, gazdag ízek, amiket viszonylag egyszerűen készíthetünk el.
Olaszország gyakran költözik a konyhámba, mivel szeretett testvérem kedvenc ételei szinte mind a mediterrán térségből valóak. A tészták és az ízes szószok a legnagyobb favoritok, főként a bolognai és a lasagne, nem okozna számára problémát, ha minden nap ezt a két tésztás ételt kellene ennie.
Azonban az olasz ételek iránti rajongás nem merül ki ebben a két fogásban, a tortellini, vagyis a töltött kis batyuk is nagy kedvencei. Ezek a minden jóval megpakolt tészták frissen, házilag készítve a legfinomabbak, de legyünk őszinték, a tésztakészítés művészetét nem űzhetjük minden nap. Sem idő, sem energia nem jut rájuk. Épp ezért mindig tartok otthon jó minőségű kész tortellinit, hisz ki tudja, mikor jöhet jól. Így született meg ez a recept is.
Ez az ízes, gazdag leves gyorsan elkészül és nagyon finom, próbáljátok ki bátran!
Zöldséges tortellini leves

Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 marék fagyasztott zöldborsó
- 250 gramm tortellini
- 2 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 milliliter főzőtejszín
- kevés olaj
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy edényt, öntsünk bele kevés olajat, majd a kockára vágott répákat és hagymát közepes lángon kezdjük el dinsztelni. Két perc elteltével adjuk hozzá a reszelt fokhagymákat a zöldségekhez, majd 1-2 perc után a fagyasztott zöldborsó is belekerül az edénybe. Alapos keverés után 2 evőkanál paradicsompürét teszünk a zöldségekre, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
A készülő levest ízesítsük sóval és borssal, 10 perc után adjuk hozzá a tortellinit is a leveshez, majd további 5 perc elteltével tejszínnel dúsítsuk. Forrástól számított 2-3 perc múlva tálalhatjuk is a levest.
Fotó: Getty Images