Sűrű zöldségleves tortellinivel – Tavaszi zöldségekkel a legfinomabb

tortellinileves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tortellinit nem csak főételként eheted, levesben is nagyon finom, laktatóvá teszi.

A tortellinivel dúsított zöldségleves finom átmenet a téli laktató fogás és a tavaszi könnyed leves között. A könnyedségét a tavaszi zöldségeknek köszönheti, kerül bele zsenge zöldborsó és sárgarépa, a tortellini pedig spenóttal van töltve. Igazi tavaszi leves, de elég tartalmas ahhoz, hogy ne maradj éhes utána.

Az olasz töltött tészta paradicsomlevesben is finom, a friss zöldfűszereket ki ne hagyd belőle. Nemcsak a tortellini, hanem a gnocchi, vagyis a krumpligombóc is szuper levesbetét, ez a leves igazán tartalmas, hiszen csirke és tejszín is gazdagítja. 

Zöldségleves tortellinivel

tortellinileves2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 220 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csomag tortellini (spenótos)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • parmezán (a kemény kérge)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldhagymának vágjuk le a zöld részeit, tegyük félre. A fehér részeket daraboljuk fel. A sárgarépát kockázzuk fel. A fokhagymát egy késsel nyomjuk össze.

Tegyük egy nagyobb lábasba a hagymákat, öntsük fel a zöldségalaplével, tegyük bele a parmezán kérgét és a petrezselymet. Takarjuk le, közepes lángon forraljuk fel. Vegyük le a fedőt, főzzük 25-30 percig. Egy lyukacsos kanál segítségével vegyük ki a levesből a hagymákat, a parmezánkérget és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.

Várjuk meg, amíg újra felforr a leves, majd tegyük bele a tortellinit, majd 6 perccel azelőtt, hogy a tészta megfőne, adjuk hozzá a sárgarépát és a borsót. Főzzük néhány percig még. 

Vegyük le a levest a gázról, majd díszítsük az újhagyma zöldjével.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük