![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű csirkeleves sok zöldséggel és gnocchival - Az olaszok kedvence
![csirkelevesgnocchicover](https://kep.index.hu/1/0/3181/31812/318124/31812433_2441019_e6e3b100fe52a68bd9d1661a5518a7d8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Főzni csak szívvel érdemes – A mamám szentül hitte, a bennünk lévő érzések fontos fűszerként szolgálhatnak.
Én mindig jókedvvel főzök, akkor pedig különösen boldog vagyok, ha tudom, kevés mosogatnivaló vár rám, mert legyünk őszinték, vannak olyan fogások, melyek alkotása közben egy-kettőre gyarapodnak a koszos konyhai eszközök, tálcák, tányérok stb. Éppen ezért nagy kedvenceim az egylábasos ételek, amelyek isteniek és tartalmasak, ráadásul a készítésük közben sem kell a mosogatónál rostokolni.
Az egyik kedvenc levesem is ilyen, tejszínnel dúsított csirkeleves friss zöldségekkel, amelyben a gnocchi a meglepő fordulat, az olaszok kedvenc tésztája, amit imádnak különböző ragukkal keverve fogyasztani, sőt, még attól sem rettennek el, hogy a kövér kis krumpligombócokat levesbe tegyék.
Bármilyen levesbe kerülhet
De tényleg, még a legegyszerűbb paradicsomlevest is izgalmasabbá teszi. Ebbe a tejszínes csirkelevesbe alapzöldségek kerültek, amiket bátran továbbgazdagíthatunk ízlésünknek megfelelően, például spenóttal is nagyon finom. Az izgalmas aromáról a kakukkfű gondoskodik, de tálalásnál nyugodtan megszórhatjuk friss petrezselyemmel is a levest. A főzésnél hasznos, ha az alapléből, esetleg vízből többet tartunk kéznél, előfordulhat, hogy a megadott mennyiségnél többet kell hozzáönteni, ezt úgy is látni fogjuk.
Csirkeleves gnocchival
![csirkelevesgnocchict](https://kep.index.hu/1/0/3181/31812/318125/31812533_fa84ca38474da9cce3077a432afe039e_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 20 dekagramm csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej hagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab sárgarépa
- 2 evőkanál liszt
- 200 milliliter főzőtejszín
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
- 100 gramm gnocchi
Elkészítés:
Egy nagy edényben olajat és vajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemellkockákat, sóval, borssal fűszerezve 10-15 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvágott (én finomra szoktam vágni) hagymát, fokhagymát, zellert, sárgarépát, alapos keverés után 5 percig hagyjuk főni, hogy az ízek összeérjenek.
A fazék tartalmára kanalazzuk a lisztet, összekeverjük, tejszínnel és alaplével (zöldség, csirke) felöntjük. Alapos keverés után a levest kakukkfűvel ízesítjük, majd körülbelül 5 perc múlva a gnocchi is a levesbe kerül. 5 perc múlva már tálalhatjuk is a levest.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!