A csodatévő és frissítő aloe verás limonádé receptje

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Aloe verája szinte mindenkinek van már az ablakban, különösen az olyan növénygyilkosoknak, mint amilyen én vagyok. Ez a rücskös jószág azon kevesek közé tartozik, aki még mellettem is eléldegél, ezért most megszabadítottam néhány levelétől.

De csak azért, hogy kinyerjem belőle a csodatévő szérumot. Azt már valószínűleg mindenki jól tudja, hogy az aloe vera sebgyógyító, hidratáló, bőrregeneráló hatású, ezért képezi rengeteg krém és szérum alapját.

Belülről is csodákat tesz

Hogy ez a furcsa, zselés anyag fogyasztásra is alkalmas, sőt, tele van mindenféle csodatevő anyaggal, azt viszont csak nemrégiben tudtam meg, és ekkor vált világossá, miért teszik az egyre többfelé kapható limonádékba is ezeket az úszkáló zselédarabokat.

Persze azért nem kell azt hinni, hogy békából királyfivá változik az, aki megissza, de tényleg sok értékes hatást tulajdonítanak neki - bár ezek még nem bizonyítottak. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, fájdalomcsillapító és sejtregeneráló, sőt, az immunrendszert is erősítő tulajdonságok szerepelnek méltatásának listáján, szóval valami lehet benne.

aloe 1 3

Körültekintő hámozás

Fontos, hogy az aloe vera levelének csak a belső, áttetsző, zselés része fogyasztható, a külső, rücskös zöld héjat el kell távolítani, mert hashajtó hatású.

1. Először is tehát kell egy éles kés.

aloe 1

2. Ezzel a késsel levágunk egy-két levelet a növényről.

3. A levélnek először az éleit vágjuk le, majd óvatosan meghámozzuk őket.

4. Ha túl sok héj maradt a zselén, egy nagy kanállal is kikaparhatjuk belőle az értékes, fogyasztható hányadot.

aloe 1 1

5. Ha sikerült kiszabadítani a belső zselét, meg is vagyunk, ekkor mehet a turmixgépbe vagy az aprítóba a vízzel és a többi alapanyaggal, amik a következők lehetnek:

  • citrom, zöldcitrom
  • uborka
  • gyömbér
  • mindegyik együtt
aloe 1 2

Ha inkább a darabos állagra gyúrunk, elég darabokban az italba nyomkodni, majd összerázni vagy jól elkeverni az egészet.

A legjobb azonnal meginni és várni a hatást. Ha másnapra unikornissá változunk tőle, már megérte a pucolással járó bíbelődést.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon