Így darabold a dinnyét, hogy ne legyen minden ragacsos: bevált technikát mutatunk

Dinnye darabolása cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A praktikus technikának köszönhetően pillanatok alatt szervírozható a nyár kedvenc csemegéje, melyet sokkal jobban esik így falatozni.

A nyári gyümölcskánaán nagy kedvence a görögdinnye. A mézédes finomság hidegen az igazi, remek szomjoltó, és mivel alacsony a kalóriatartalma, fogyókúrába is beilleszthető.

A tökfélék családjába tartozó dinnye rendkívül egészséges, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, magas víztartalma miatt a hidratálásban is segít. A görögdinnyét sokféleképpen lehet szeletelni: van, aki kis katonákra vágja, míg más a lehető legnagyobb türelemmel, fagyiskanállal vagy karalábévájóval golyókat kanyarít a finomságból.

A dinnye előkészítése és falatozása nem marad nyom nélkül, a megfelelő technika hiányában a dinnye édes leve beboríthatja a dolgozópultot, és evés közben is csoroghat a lé az ember állán és könyökén.

Érdemes minél több praktikát kipróbálni, hogy kiderüljön, számodra melyik a legkényelmesebb módszer. A sok közül most egy hagyományosabbat mutatunk, így tényleg pofonegyszerű a tálalás.

Lépések

Először is a dolgozópultra teríts egy jó nedvszívó képességű, tiszta konyharuhát, arra pedig helyezd rá a vágódeszkát, és az éles késed is készítsd elő. Ezután a szép méretes dinnyét vágd félbe, így lesz két nagy dinnyekalap előtted.

Dinnye darabolása ct3

Ezután az egyik kalapot ismét vágd félbe. Így megint két darab lesz a dolgozóasztalon.

Dinnye darabolása ct2

Ezután a dinnyecsónakot kissé emeld fel, és így kezdd el szép szeletekre vágni.

Dinnye darabolása ct1

Az előkészített dinnye így szép gusztusos, falatozás közben kényelmesen meg lehet fogni, evés közben nem borít mindent a ragacsos dinnyelé. 

Ha további praktikákra vagy kíváncsi, itt olvashatsz még tippeket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük