Engedd le a jeges hűtőt pillanatok alatt: így a takarítása is gyorsabb

huto-leolvasztasa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hűtő leengedését nem érdemes halogatni. A polcokat időnként át kell törölni, és a jégszekrény élettartama miatt is fontos a leolvasztás.

Mielőtt nekiállnál a feladatnak, pakold ki a hűtődet, vagy egyszerűen tervezd úgy a dolgot, hogy teljesen kiürüljön. Amikor már üres, jöhet az áramtalanítás. Ne feledkezz meg arról sem, mivel jár a hűtő fagyasztójában lévő jégtömbök olvadása, szükséged lehet rongyokra és törölközőkre, amelyek a lefolyt vizet felfogják.

A hűtő leengedése időigényes és kellemetlen feladat, de muszáj néha megcsinálni. A jégtömbök olvadásának idő kell, de egy egyszerű trükkel felgyorsítható a folyamat, így minél gyorsabban túl lehetsz rajta.

A hűtő leengedésénél érdemes egy edény forró vizet a fagyasztórészbe helyezni: ez felmelegíti a fridzsiderben a levegőt, sokkal gyorsabban indul olvadásnak a jég. Amikor a víz kihűlt, de még olvadnia kell a jégnek, újra rakj bele forró vizet, és ezt addig ismételd, amíg teljesen leenged a hűtő. Ezután jöhet az alapos takarítás, és ismét használhatod a hűtőszekrényt.

Cover fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük