Hallottál már a kelkáposztamasszázsról? Sokkal finomabb tőle a zöld
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta
Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk
Ínyenc tiramisu matchával: kávé nélkül is mennyei a desszert
Kiadós pásztorpite hűvös napokra: másnap is ugyanolyan finom
Nem a szemed káprázik, a kelkáposztamasszázs valóban létezik. És hogy mire jó? Nos arra, hogy a saláta még finomabb ízt kapjon.
A kelkáposztamasszázs arra való, hogy a levelek ízét még vonzóbbá tegyék, így azok is szeretni fogják, akik kevésbé rajonganak érte.
A kelkáposztamasszázs lépései
Először is távolítsd el a kelkáposzta leveleit a torzsáról. Ezt kézzel és késsel is megteheted, ahogy neked egyszerűbb.
Ezután a leveleket tépd kisebb darabokra, majd mosd meg és egy salátacentrifugában csöpögtesd le, szárítsd meg.
Ezután jön a varázslat: a masszázshoz nemcsak a kezeidre lesz szükséged, hanem egy különleges, mégis egyszerű öntetre is.
Az öntet
Egy kisebb üvegben keverj össze 60 ml olívaolajat egy fél citrom levével, egy teáskanál fokhagymaport és ízlés szerint sót és borsot. Az öntetet rázd jól össze a lezárt üvegben.
A káposztaleveleket tedd egy nagy tálba, majd öntsd rá az öntetet és tiszta kézzel masszírozd alaposan bele. Legalább egy vagy két percig masszírozd a káposztát.
Ha elkészültél, fedd le a salátát, és tedd a hűtőbe min. 30 percre, de akár egy egész éjszakán át is bent maradhat.
A rostokban gazdag, egészséges és ízletes salátát kínáld köretként bármilyen hús mellé.
Fotó forrása: Getty Images