Te is késsel hámozod meg a kivit? Mutatunk egy jobb megoldást

kpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kicsi a bors, de erős, a kivi kis mérete ellenére tele van vitaminokkal és természetes antioxidánsokkal, érdemes mindennap fogyasztani.

A kívül szőrös gyümölcs vitaminban gazdag, egy kivi elfogyasztásával fedezed a szervezet napi C-vitamin-szükségletét. A gyümölcsöt hipertóniával küzdőknek nagyon ajánlott fogyasztani, napi három kivi jelentősen csökkenti a magas vérnyomást. A kis méretű gyümölcs E-vitamint és K-vitamint is tartalmaz.

A kivi utóérő gyümölcs, ami annyit jelent, hogy nem teljesen érett állapotában szedik le, hiszen megfelelő körülmények között tovább érik. Épp ezért a kivit keményen és puhán is megvásárolhatod, előbbi savanyú zamatú, utóbbi mézédes.

kpct2

A kalóriatartalma csekély, rostokban viszont annál gazdagabb az egészséges gyümölcs. Kerülhet turmixokba, gyümölcssalátákba, süteményekbe, és még a reggeli joghurtba is belekeverheted, sőt, ha nem félsz a merész párosításoktól, tepsiben pirult húsok mellé is kínálhatod.

Így kell egyszerűen megpucolni

Talán meglepően hangzik, de akadnak olyan gyümölcsfogyasztók, akik a kivit megmosás után, szőröstől-bőröstől elfogyasztják, ugyanis a héja tele van vitaminnal és rostokkal. A többség azonban megpucolja inkább. A kivit meghámozhatod késsel úgy, mintha burgonyát pucolnál, de létezik ennél egyszerűbb módszer is.

kpct3

A kivit helyezd vágódeszkára, vágd le a két végét, utána fogj egy kanalat és csúsztasd a gyümölcs húsa és a héja közé. Ezután a kanalat kezd el óvatosan mozgatni körkörösen addig, míg a kivi elválik a héjától, ezután már készen áll a zöld húsú vitaminbomba a fogyasztásra.

Nem csak kanállal, pohár és kés segítségével is meg lehet szabadítani a kivit csúf, szőrös héjától, a videóban remekül bemutatják a gyümölcspucolási trükköket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük