![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Te is késsel hámozod meg a kivit? Mutatunk egy jobb megoldást
![kpcover](https://kep.index.hu/1/0/3803/38032/380326/38032673_2901979_4f8e506b010faca695e8001730adb519_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kicsi a bors, de erős, a kivi kis mérete ellenére tele van vitaminokkal és természetes antioxidánsokkal, érdemes mindennap fogyasztani.
A kívül szőrös gyümölcs vitaminban gazdag, egy kivi elfogyasztásával fedezed a szervezet napi C-vitamin-szükségletét. A gyümölcsöt hipertóniával küzdőknek nagyon ajánlott fogyasztani, napi három kivi jelentősen csökkenti a magas vérnyomást. A kis méretű gyümölcs E-vitamint és K-vitamint is tartalmaz.
A kivi utóérő gyümölcs, ami annyit jelent, hogy nem teljesen érett állapotában szedik le, hiszen megfelelő körülmények között tovább érik. Épp ezért a kivit keményen és puhán is megvásárolhatod, előbbi savanyú zamatú, utóbbi mézédes.
A kalóriatartalma csekély, rostokban viszont annál gazdagabb az egészséges gyümölcs. Kerülhet turmixokba, gyümölcssalátákba, süteményekbe, és még a reggeli joghurtba is belekeverheted, sőt, ha nem félsz a merész párosításoktól, tepsiben pirult húsok mellé is kínálhatod.
Így kell egyszerűen megpucolni
Talán meglepően hangzik, de akadnak olyan gyümölcsfogyasztók, akik a kivit megmosás után, szőröstől-bőröstől elfogyasztják, ugyanis a héja tele van vitaminnal és rostokkal. A többség azonban megpucolja inkább. A kivit meghámozhatod késsel úgy, mintha burgonyát pucolnál, de létezik ennél egyszerűbb módszer is.
A kivit helyezd vágódeszkára, vágd le a két végét, utána fogj egy kanalat és csúsztasd a gyümölcs húsa és a héja közé. Ezután a kanalat kezd el óvatosan mozgatni körkörösen addig, míg a kivi elválik a héjától, ezután már készen áll a zöld húsú vitaminbomba a fogyasztásra.
Nem csak kanállal, pohár és kés segítségével is meg lehet szabadítani a kivit csúf, szőrös héjától, a videóban remekül bemutatják a gyümölcspucolási trükköket.
Fotó: Getty Images