Így tisztítsd meg könnyen a melegszendvicssütőt: éles eszközt tilos használni

mscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A melegszendvicssütő hasznos masina, pillanatok alatt ínycsiklandó finomság készül benne. Hogy sokáig hűen szolgáljon a gép, szánj figyelmet a takarítására, ha rosszul csinálod, hamar tönkremegy.

A konyhát ezernyi hasznos vagy kevésbé praktikus háztartási géppel szerelheted fel. Az egyik nagy kedvenc a melegszendvicssütő, mely baráti áron beszerezhető, ha pedig jó minőségű és jól bánsz vele, sokáig lehet használni.

A melegszendvicssütő kedvelt masina, még egy fáradt nap után is gyorsan össze lehet dobni benne a harapnivalót. A gépben a sajttal dúsított szendvics mellett rösztit és még tükörtojást is lehet készíteni. Az érdemei mellett hátulütője is van a szerkezetnek, melyről muszáj beszélni. A melegszendvicssütő kapcsán nagy mumus az eszköz takarítása, mivel egyáltalán nem egyszerű a rendbetétele. A szendvicsből kifolyt sajt, zsír, odaégett foltok eltüntetése feladja a leckét. A sütő lapját nem minden esetben lehet kivenni, vagyis nem mosogatható el olyan könnyedén.

msct3

Ne is álmodj a dörzsi szivacsról és a késről!

A géphez tartozó használati utasítást mindig érdemes elolvasni, a kis füzetben szigorúan tiltanak egyes módszereket. A gép belsejét nem ajánlott mosogatószerrel vagy súrolószerrel rendbe tenni, de a dörzsi szivacs és a kés használata sem tanácsos, mivel tönkreteheti a masina tapadásmentességét, összekarcolja a felületet. A gépet víz alá sem teheted, mivel belefolyhat a belsejébe, így zárlatot okozhat.  

msct1

Így csináld, hogy jó legyen!

Fontos, hogy minden használat után takarítsd ki a melegszendvicssütőt, így nem kell az odaégett, makacs szennyeződésektől tartanod, és így higiénikusabb is. Első lépésként, miután már nem használod a gépet, húzd ki a konnektorból, és várd meg, míg langyosra hűl. A zsírfoltokat konyhai papírtörlővel könnyedén eltüntetheted. Célszerű a gép tisztítására puha tisztítórongyot, kis kefét tartani, így a morzsákat is egyszerűen el tudod távolítani. A sütőlemezre olvadt sajtot papírtörlővel, ronggyal vagy gumispatula segítségével fel lehet szedni.

A takarítás során a nedves rongy használata megengedett. Miután áttörölted a mélyedéseket, száraz textillel is menj át rajta. Ezzel a technikával a gofrisütőt is tisztán tudod tartani.

Fotó: cover: Getty Images, belső: Getty Images

Ezt is szeretjük