Kívül ropogós, belül puha csicseriborsó-fasírt - Tele van fehérjével

csicseriborsó fasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hasonlít a falafelre, de kevésbé fűszeres ez a húsmentes fasírt, amit a csicseriborsóval ismerkedők is szeretni fognak.

A csicseriborsó igazi szuperétel és szerencsére egyre népszerűbb nálunk is. Nem véletlenül, hiszen fehérjedús, ásványi anyagokban gazdag, emellett az emésztést is támogatja, így a fogyókúrádba is beilleszthető. Számos felhasználási módja létezik, ezekről itt olvashatsz bővebben.

Az egyik legismertebb elkészítési módja a hummusz, amikor a csicseriborsó mártogatóssá lényegül. Ezt is lehet ízesíteni különféle zöldségekkel. Csicseriborsóból, akár a többi hüvelyesből, főzelék is készülhet, amelyet saját magával érdemes behabarni. Készíthetsz belőle fasírtot is, amelynek egyik változata a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb étele, a falafel, de az alábbi verziónál bánj finomabban a fűszerekkel. 

Csicseriborsó-fasírt

csicseriborsó fasírt recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 doboz csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
  • 1 darab tojás
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • ízlés szerint petrezselyem (apróra vágva)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 70 gramm zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót aprítsuk pépesre. Ha nem konzervvel dolgozunk, akkor a csicseriborsót főzzük meg enyhén sós vízben, majd pépesítsük.

Keverjük hozzá a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsa hozzáadásával tudjuk elérni a gyúrható állagot. Formáljunk belőle golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssük ki a golyókat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük