Gyors, egyszerű, laktató csicseriborsó-saláta: a legjobb munkahelyi ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha a legjobb kamrai barátom a passzírozott paradicsom, akkor a második kedvencem a konzerv csicseriborsó, még úgy is, hogy sokkal, de sokkal finomabb a házilag áztatott és főzött borsó.
Sokszor mentett már meg vészhelyzetekben, és lett belőle negyedórás curry, tízperces humusz vagy, mint most is, nagyon gyors saláta. Télen inkább sült, mint friss zöldségekkel szokott készülni, jól megy mellé a cékla, a sütőtök és a répa is, de nyáron inkább ropogós zöldségekkel keveredik szívesen.
A semleges íze miatt mindenhez jól passzol
A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, sokan éppen ezért nem szeretik, én viszont éppen ezért kedvelem. Nagyon sokféle ízesítéssel helytáll, lehet csípős vagy citromos, de keveredhet nagyon sok friss zöldfűszerrel is aszerint, milyen épp az eszközkészletünk és a hangulatunk.
Ez a saláta frissen is jó, de még jobb lesz egy-két óra pihenés után, szóval kiválóan hordozható és abszolút kulturáltan elfogyasztható akár rohanva, gép mellett is.
Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 400 gramm csicseriborsó konzerv
- 2 darab paradicsom
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 0.5 darab citrom
- 3 darab lila hagyma (új)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors