Szaftos csirkenyárs air fryerben sütve: jó fűszeresen az igazi

csirkenyárs2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon omlós és ízletes lesz a hús, ha forró levegős sütőben készíted, és ebben a formában bármelyik évszakban összedobhatod!

Bár sokan a különböző nyársakat a nyárhoz kötik, pedig más évszakban, sütőben is elkészíthetők, air fryerben sütve különösen omlósak és szaftosak lesznek a különböző húsok. Ha csirkemellel dolgozol, ahogy mi is tettük, mindenképp pácold be fűszeres olajba, és hagyd benne pihenni fél órát, úgy garantáltan vajpuha lesz, és biztosan nem szárad ki. 

Az air fryer az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlen, hiszen minimális zsiradékkal, olajszag nélkül készülnek benne az ételek. Mindenképp próbáld ki a nyársat is így sütve, amit akár télen is élvezhetsz ebben a formában.

Csirkenyárs air fryerben sütve

csirkenyárs

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 ek oregánó
  • 2 ek olaj
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1.5 tk
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0.5 tk bors
  • 0.25 tk chilipehely
  • 3 ek citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A húson kívül keverjünk össze mindent egy tálban.

A csirkemellről itassuk fel a nedvességet, majd vágjuk kb. 5 centis kockákra. Tegyük a csirkekockákat a pácba, forgassuk vele össze. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

Ha fanyársat használunk, áztassuk be vízbe, amíg a hús a pácban pihen. Húzzuk rá a nyársra a csirkekockákat.

Tegyünk 4 nyársat az air fryer kosarába (vagy amennyi elfér). Ha szükséges, tegyünk alá sütőpapírt is. Kapcsoljuk be 200 fokon a sütőt, majd kb. 15 percig süssük a nyársakat, félidőben fordítsuk meg. Akkor jó, ha a belső hőmérséklete 74 fokos. 

Süssük meg így a többit is, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük