Sajttal és sonkával töltött csirkemell: forró levegős sütőben készül
Az ínycsiklandó töltött rántott hús forró levegős sütőben pirul, így sokkal egészségesebb és ízletesebb.
A rántott hússal mindig sikert arathatsz az étkezőasztalnál. Lepd meg a szeretteidet ezzel a szuper töltött finomsággal, mely forró levegős sütőben készül, leheletnyi olajjal. Az olaj a zsemlemorzsa alá kerül, vagyis a hústekercseket kell megforgatni benne, így lesz ropogós a frissensült bundája.
Amire figyelj!
- A szeleteket szorosan tekerd fel, hogy ne nyíljanak szét. Ha azonban biztosra mennél, bátran rögzítsd fogvájóval. Arra azonban figyelj, hogy a kis pálcikát tálalásnál távolítsd el.
- Mivel a tekercseket szorosan kell feltekerni, vékony szeletekkel érdemes dolgozni.
- A hús bundáját tört jalapeñóval dobtam fel, de más fűszert is lehet használni. Kerülhet bele friss, finomra aprított petrezselyem, Cayenne vagy rozmaring.
Töltött csirkemell forró levegős sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- kevés olaj
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 teáskanál tört jalapeño
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk hosszában vékony, széles szeletekre, ha szükséges, klopfoljuk. Ezután fűszerezzük sóval és borssal.
A hússzeletekre helyezzünk egy vékony szelet sonkát és sajtot, majd tekerjük fel.
A zsemlemorzsát fűszerezzük sóval, borssal, tört jalapeñóval.
A hústekercseket forgassuk meg olajban, majd hempergessük meg zsemlemorzsában, majd sorakoztassuk forró levegős sütőbe.
A hústekercseket 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-12 06:30:03
-
2024-03-16 08:36:02
-
2024-02-24 09:28:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!