
Tízperces olasz spagetti három összetevőből: a csípős tészták csúcsa

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
A minimalista, expressz olasz tészták leggyorsabbika, ami egyszerűségében tud rövid időn belül nagyot ütni.
Az összes minimalista olasz tésztát imádom, mert még egy szendvicsnél is egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, nagyon sok változathoz még annyi alapanyag sem kell, mint egy hideg vacsorához.
Gyors, minimalista, olcsó
A paradicsomos, a carbonara, a morzsás mind egyszerűek és gyorsak, mégis az összes közül ez a fokhagymás, csípős a leggyorsabb és a legalacsonyabb alapanyagigényű. Ez az az étel, amit szó szerint bármikor el lehet készíteni és sokkal nagyobb örömet okoz egy vajas kenyérnél, pedig nem bonyolultabb nála.
Fontos elmondani, mint minden ilyen ételnél, hogy az alapanyagon múlik minden. Minél finomabb a tészta és az olaj, annál jobb lesz, de persze a fokhagyma és a chili is sokat számít. Egyetlen ponton lehet elrontani ezt az ételt, de azon nagyon: ha megpirul a fokhagyma az olajban - ha ez megtörténik, az egész étel keserű lesz. Éppen csak össze kell őket melegíteni, hogy a fűszerek átadják az ízüket az olajnak.
Spagetti aglio olio peperoncino

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm spagetti
- 4 darab chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
A tésztát sokszoros mennyiségű bő, sós vízben felteszem főni.
Egy serpenyőbe öntöm az olajat, és beleteszem a finomra aprított chilit és fokhagymát. Addig melegítem őket együtt, míg el nem kezd az olaj illatozni, ekkor azonnal leveszem a lángról. Vigyázok, nehogy a fokhagyma megpiruljon.
A kifőtt tésztát leszűröm és a fűszeres olajba forgatom, azonnal tálalom.
Fotó: Ács Bori/Sóbors