Puha paradicsom rengeteg fokhagymával sütve – Sütőben készül az egészséges köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyorsan elkészül és mindenféle sülthöz illik ez a paradicsom, amelybe finoman sül bele a fokhagyma aromája.
A paradicsom az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, hiszen szósznak megfőzve, levesnek, lecsóba és persze nyersen, salátának elkészítve is tökéletes. Paradicsom nélkül nincs olasz konyha sem, a legtöbb pizza- vagy tésztaszósz alapja is ez a zöldség.
Ha nincs kedved sokat bíbelődni a belőle készült ételekkel, akkor egyszerűen süsd meg a paradicsomot, néhány alapfűszeren kívül a fokhagyma tökéletesen elég hozzá. Ehhez a recepthez nyugodtan használhatsz kicsit elfáradt, puhább paradicsomokat is, így azok is megmenekülnek, amelyeket nem biztos, hogy már megennél szendvicsbe téve.
Fokhagymával sült paradicsom
Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 gramm paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem vagy bazsalikom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A paradicsomokat vágjuk félbe - ha nagyok, akkor vastagabb szeletekre is lehet -, a vágott felükkel felfelé fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Spricceljünk rájuk olívaolajat, majd oszlassuk el rajtuk az egészen apróra vágott fokhagymát, végül borsozzuk. A végén morzsoljunk rájuk petrezselymet vagy bazsalikomot, sózzuk meg ízlés szerint.
Süssük 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images