Sűrű és ízletes passzírozott paradicsom a mama receptje szerint: finomabb, mint a bolti

ppcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A napérlelte, édes zamatú paradicsommal öröm a főzés, használd minél változatosabb formákban, készíts belőle házi passzírozott paradicsomot.

A passzírozott paradicsom az elmúlt években nagyon kedvelt alapanyag lett, hisz rengeteg ételbe lehet belecsempészni. A sűrű paradicsommártástól lesz igazán finom a lasagne, a bolognai, de kerülhet másmilyen szószos ételbe és még paradicsomlevesben is érdemes kipróbálni.

A sűrű passata ott sorakozik minden boltban, szuper alapanyag, sokféle finomságot tehet gazdagabbá. Nyáron a napérlelte, édes zamatú paradicsomból, ha van időd és kedved, házilag készítsd el a passatát, meglásd, sokkal finomabb lesz a házi szósz.

Házi passzírozott paradicsom

ppct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 kilogramm paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe vagy negyedekbe.

Az előkészített paradicsomokat tegyük egy lábasba az olajjal és a megpucolt fokhagymagerezdekkel együtt, közepes láng felett, fedő alatt főzzük addig, míg a paradicsomok teljesen szétesnek (körülbelül 10 perc).

A paradicsomokat fedő nélkül főzzük tovább, közben sózzuk és a cukrot is adjuk hozzá. Körülbelül 4-6 perc múlva zárjuk el a lángot a lábas alatt, hagyjuk kihűlni, aztán szűrjük át, tegyük csatos üvegbe. A mártás hűtőben 1 hétig tárolható, de le is lehet fagyasztani műanyag edényben vagy zacskóban, így 2-3 hónapig eláll. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük