Ínycsiklandó, fűszeres pulykamell: így készítve nem lesz száraz a hús

spcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült még ízletesebb, ha frissen aprított zöldfűszereket használsz, de ha épp nincs készleten, akkor az őrölt verzió is megfelel.

Pulykából könnyű fogások készülhetnek, klasszikus burgonyás és rizses körettel kínálva fejedelmi ételt tehetsz az asztalra. Ha igazán ízletesre szeretnéd készíteni, akkor friss fűszernövényeket használj, a fokhagymával pedig tűzdeld meg a húst. Ha azonban a fokhagymát a hús mellé dobva sütöd, akkor a sütés után maradt zsiradékkal együtt pürésítsd le, keverj hozzá 1-2 evőkanál majonézt és kínáld a sült mellé.

A sültet először kérgesíteni kell, így a nedvesség benne marad, szaftos lesz a hús. Tálalásnál barna vagy paradicsommártás is kerülhet mellé. A maradék húst másnap vékonyan szeletelve szendvicsalapanyagnak is használhatod.

Fűszeres sült pulykamell

spct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 1 kg pulykamell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben az olajat forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a sóval és borssal fűszerezett pulykamellet, oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk körbe.

Az elősütött húst fűszerezzük a többi fűszerrel (kakukkfű, rozmaring), majd fektessük hőálló edénybe. Öntsük rá a száraz fehérbort, a fokhagymagerezdeket tegyük mellé, majd alufóliával lefedve toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre. Ezután vegyük le róla az alufóliát, szúrjuk meg a húst, ha tiszta lé folyik ki belőle, átsült belül. Állítsuk 200 fokra a sütőt, és 10-15 perc alatt süssük pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük