Selymes házi sajtszósz nachoshoz – Ha nem bírod a csípőset

nachos sajtszósszal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy időben a mozizásaimhoz hozzátartozott a nachos ropogtatása, amely mellé selymes sajtszósz dukált.

A nachos szinte észrevétlenül lett a mozilátogatásaim része, persze nem mindegyik filmen ropogtattam, de egy lazább előadáson belefért. Egy barátom ízlését követve fele csípős salsa, fele sajtszósszal kértem a tortillachipset.

Sajnos a bolti sajtszószba olyan összetevők is kerülnek, amelyek nem feltétlen egészségesek, mégis annyira finom, hogy nem szívesen mondanék le róla. Mi a megoldás? Egyrészt a mérték, másrészt pedig a házi készítés. A sajtszósz nagyon gyorsan elkészíthető, és egyrészt isteni, másrészt annak is alternatívát nyújt, aki nem rajong a csípős szószokért, mégis mártogatná valamibe a ropogós nachost. 

Házi sajtszósz nachoshoz

nachos sajtszósszal recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 gramm cheddar sajt
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 200 milliliter tej (teljes)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le. Tegyük bele egy lábasba, adjuk hozzá a keményítőt, majd alacsony lángon addig melegítsük, amíg el nem olvad. Ekkor öntsük hozzá a tejet, és melegítsük tovább körülbelül 5 percig, amíg egy picit besűrűsödik. Ha túl sűrűnek találjuk, öntsünk hozzá még egy kis tejet. 

Langyosan tálalva a legfinomabb. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük