Szuper ropogós kelkáposztachips: így lesz tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető a kelkáposztachips, a többi zöldségtől eltérően se pucolni, se gyalulni nem kell, csak darabokra tépkedni és fűszerezni.
Nem egyszer írtunk már egészséges nassolnivalókról, olyan alternatívákról, mint például a répachips vagy a mézes mandula. Most - a zöldségvonalon maradva - a kelkáposztachips került nálunk a figyelem középpontjába, ugyanis nagyon gyorsan és egyszerűen készíthetünk isteni finom nasst belőle.
Ez egy alaprecept, csak só, bors és olívaolaj ízesíti, de sok mindennel cifrázhatjuk még: tehetünk rá fokhagymaport, köményt, chilit vagy akár parmezánt is. Az olívaolaj azonban semmiképpen ne maradjon le róla, sőt, minél jobban dörzsöljük a levélbe, mert ez az olajos borítás gondoskodik a szuper ropogós végeredményről.
Kelkáposztachips
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej kelkáposzta
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra.
Töltsünk meg egy tálat vízzel, tegyük bele a kelkáposztát, alaposan mossuk át, semmi kosz ne maradjon rajta. Csöpögtessük le - ha van, salátacentrifugánk, akkor azzal -, hogy ne maradjon nedves.
Tépkedjük le a leveleit 3-5 cm-es darabokra, a keményebb szárakat, erezetet távolítsuk el. Tegyük egy tálba.
Locsoljuk meg olívaolajjal, alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle, fontos, hogy minden levelet beborítson az olaj, dörzsöljük is picit bele.
Tegyük a leveleket egy rétegben - semmiképp ne fedjék egymást - egy sütőpapírral bélelt tepsire. Sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg.
15-20 percig süssük, míg ropogós lesz, de még nem égett.
Fotó: Getty Images