Fantasztikus citromos muffin: krémsajttól lesz puha a tészta

Krémsajtos, citromos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citromos muffin tésztája ellenállhatatlanul finom és puha, köszönhetően a krémsajtnak és az olvasztott vajnak.

A muffin a világ egyik legegyszerűbb finomsága, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Lehet édes vagy sós, ha pedig igazán bájosan kínálnád, koronázd meg a mini torta tetejét valamilyen krémmel.

Ez a recept nagyon egyszerű, a citrom frissítő zamata érvényesül a muffinban. A tészta csodás állagáról a krémsajt és a vaj gondoskodik, így akár előző nap is megsütheted, mert jól tárolva megőrzi a puhaságát.

Így még finomabb lesz!

Ha szereted a citrom fanyarságát, akkor ízlésed szerint keverhetsz a masszába citromlevet, vagy keverj bele kandírozott narancshéjat, és még narancsvirágvízzel is izgalmasabbá teheted a tésztát.

Krémsajtos, citromos muffin

Krémsajtos, citromos muffin ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 15 dkg cukor
  • 1 darab reszelt citromhéj
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A muffin hozzávalóit keverjük simára.

Adagoljuk papírral bélelt muffinformába, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Tűpróbával ellenőrizzük, mert előfordulhat, hogy néhány perccel több időt kell a sütőben töltenie.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük