Fantasztikus citromos muffin: krémsajttól lesz puha a tészta
A citromos muffin tésztája ellenállhatatlanul finom és puha, köszönhetően a krémsajtnak és az olvasztott vajnak.
A muffin a világ egyik legegyszerűbb finomsága, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Lehet édes vagy sós, ha pedig igazán bájosan kínálnád, koronázd meg a mini torta tetejét valamilyen krémmel.
Ez a recept nagyon egyszerű, a citrom frissítő zamata érvényesül a muffinban. A tészta csodás állagáról a krémsajt és a vaj gondoskodik, így akár előző nap is megsütheted, mert jól tárolva megőrzi a puhaságát.
Így még finomabb lesz!
Ha szereted a citrom fanyarságát, akkor ízlésed szerint keverhetsz a masszába citromlevet, vagy keverj bele kandírozott narancshéjat, és még narancsvirágvízzel is izgalmasabbá teheted a tésztát.
Krémsajtos, citromos muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 darab reszelt citromhéj
- 2 darab tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 3 evőkanál krémsajt
Elkészítés:
A muffin hozzávalóit keverjük simára.
Adagoljuk papírral bélelt muffinformába, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, mert előfordulhat, hogy néhány perccel több időt kell a sütőben töltenie.
-
2024-04-11 09:36:01
-
2024-03-30 11:08:01
-
2024-03-19 09:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!