Elronthatatlan dupla csokis muffin: ilyen finomat még nem ettél

csmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha tésztájú muffin kakaóval és csokival készül, így sokkal ellenállhatatlanabb, ha pedig szeretnéd, habkoronával még csodásabbá teheted.

Muffint sütni bárki tud, nem nagy tudomány. A szerethető finomság ezerféle variációban készülhet, az egyik legjobb változat, ha a tésztájában helyet kap a kakaó és a csoki is. Utóbbiból mindig olyat használj, amit szeretsz, lehet ez tej vagy ét.

Dobd fel a tésztát

Ha szeretsz kísérletezni, akkor a muffin készítése során kiélheted magadat. Vegyél elő egy habzsákot, töltsd meg krémmel, koronázd meg vele a minitortát, vagy a belsejébe rejts valamilyen tölteléket. A tészta strapabíró, ezért uszonnásdobozban is elfér, másnap is finom puha.

Dupla csokis muffin

csmct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 260 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 g kakaó (cukrozatlan)
  • 200 g cukor
  • 2 darab tojás
  • 120 ml olaj
  • 240 ml tej
  • 100 g tej- vagy étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sót, sütőport, kakaót és a cukrot. Az egészet keverjük alaposan össze, majd ássunk egy kis mélyedést a keverék közepébe, üssük oda a tojást, valamint az olajat és a tejet is adjuk hozzá. Keverjük csomómentesre a keveréket.

Ezután a vízgőz felett megolvasztott csokit is adjuk a masszához.

A muffinformába helyezzünk papírt, majd a masszát a forma feléig adagoljuk.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre (a sütési idő néhány perccel több is lehet, alkalmazzunk tűpróbát).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük