Elronthatatlan dupla csokis muffin: ilyen finomat még nem ettél
A puha tésztájú muffin kakaóval és csokival készül, így sokkal ellenállhatatlanabb, ha pedig szeretnéd, habkoronával még csodásabbá teheted.
Muffint sütni bárki tud, nem nagy tudomány. A szerethető finomság ezerféle variációban készülhet, az egyik legjobb változat, ha a tésztájában helyet kap a kakaó és a csoki is. Utóbbiból mindig olyat használj, amit szeretsz, lehet ez tej vagy ét.
Dobd fel a tésztát
Ha szeretsz kísérletezni, akkor a muffin készítése során kiélheted magadat. Vegyél elő egy habzsákot, töltsd meg krémmel, koronázd meg vele a minitortát, vagy a belsejébe rejts valamilyen tölteléket. A tészta strapabíró, ezért uszonnásdobozban is elfér, másnap is finom puha.
Dupla csokis muffin
Hozzávalók 14 darabhoz
- 260 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 30 g kakaó (cukrozatlan)
- 200 g cukor
- 2 darab tojás
- 120 ml olaj
- 240 ml tej
- 100 g tej- vagy étcsoki
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sót, sütőport, kakaót és a cukrot. Az egészet keverjük alaposan össze, majd ássunk egy kis mélyedést a keverék közepébe, üssük oda a tojást, valamint az olajat és a tejet is adjuk hozzá. Keverjük csomómentesre a keveréket.
Ezután a vízgőz felett megolvasztott csokit is adjuk a masszához.
A muffinformába helyezzünk papírt, majd a masszát a forma feléig adagoljuk.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre (a sütési idő néhány perccel több is lehet, alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!