Omlós, grillezett sertéstarja: mustáros pácban érlelődik

pirosaranyos-mustaros-pac
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A grillezhető húsok közül a csirke mellett a sertéskaraj és a -tarja a másik két abszolút dobogós. Ezúttal egy különleges, pikáns, mustáros pác receptjét mutatjuk.

A sertéshúsok grillezése egy kicsit macerásabb, mint a csirkéé, de ez senkit se tántorítson el attól, hogy erre adja a fejét, és a „komfortzónából” kilépve kipróbáljon valami újat, például az alábbi finom pácot!

Ezt a pácot egy baráti társaságban kóstoltam először, és azóta is előszeretettel készítem. Csupán néhány hozzávalót igényel, úgymint a mustár és a Piros Arany – no meg persze a só és a bors –, mégis egy egészen pikáns ízkombinációt hozhatunk létre.

Omlós, grillezett sertéstarja

pirosaranyos-mustaros-pac

Hozzávalók 5 szelethez

  • 5 szelet sertéstarja
  • 3 ek mustár
  • 3 ek csemege paprikakrém (Piros Arany)
  • 3 ek csípős paprikakrém (Piros Arany)
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tarjaszeleteket fektessük egy tányérra, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. 

Egy szélesebb tálba tegyük bele a mustárt és a kétféle Piros Aranyat, majd keverjük őket össze.

A kész pácban fürdessük meg jól a tarjaszeleteket, majd azokat tegyük át egy zárható, hűtőkompatibilis dobozba, és tegyük be a hűtőbe legalább 1 éjszakára pácolódni. A pácolási idő 12 órától 48 óráig is tarthat, attól függően, hogy kinek mennyi ideje van rá.

Amikor grillezésre kerül a sor, a húst közepes lángon kezdjük el sütni, egyenletes hőmérsékleten, hogy az ne száradjon ki, de rágós se maradjon. A tarjaszeletek, mérettől függően, oldalanként kb. 10-12 perc alatt sülnek át megfelelően. 

Köretként zöldsalátát vagy sült burgonyát kínálhatunk mellé. 

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük