Frissítő matcha fagyi: sűrű kókusztejtől lesz krémes
A matcha tea nem csak forrón hatásos: tavasszal és nyáron fogyaszd hűs finomságként fagylalt formájában.
A matcha tea jótékony hatásai vitathatatlanok, és jó hír a különleges zöld tea szerelmeseinek, hogy nemcsak forrón, hanem jéghidegen, fagylaltként is fogyasztható. Ahhoz, hogy a fagyid szuper krémes legyen, használj hozzá sűrű konzerves kókusztejet.
Ha pedig a hőségben a fagyi mellett más hűs finomság formájában is megkóstolnád, akkor készítsd el belőle ezt a krémes matchás chiapudingot vagy ünnepélyesebb alkalmakra ezt a mutatós kakaós matcha tartot.
Matcha fagyi
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 tk matcha por
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 400 ml konzerves kókusztej
- 2 ek juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek friss citromlé
Elkészítés:
A matcha port keverjük el a cukorral és a sóval, majd kis adagokban keverjük hozzá a kókusztejet, a juharszirupot, a vanílakivonatot és a citromlevet.
Öntsük a keveréket fagyikészítő gépbe, és várjuk ki, amíg a fagyi elkészül. (Attól függően, hogy milyen típust használunk, felhasználás előtt 24 órára tegyük hűtőbe, vagy ha saját hűtőrendszerrel rendelkezik, akkor használjuk az útmutató szerint.)
Azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig tegyük fagyasztóba, és fogyasztás előtt 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni.
-
2024-04-10 08:32:01
-
2024-03-19 10:16:01
-
2023-03-30 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!