Frissítő matcha fagyi: sűrű kókusztejtől lesz krémes

Matcha-fagyi-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A matcha tea nem csak forrón hatásos: tavasszal és nyáron fogyaszd hűs finomságként fagylalt formájában.

A matcha tea jótékony hatásai vitathatatlanok, és jó hír a különleges zöld tea szerelmeseinek, hogy nemcsak forrón, hanem jéghidegen, fagylaltként is fogyasztható. Ahhoz, hogy a fagyid szuper krémes legyen, használj hozzá sűrű konzerves kókusztejet.

Ha pedig a hőségben a fagyi mellett más hűs finomság formájában is megkóstolnád, akkor készítsd el belőle ezt a krémes matchás chiapudingot vagy ünnepélyesebb alkalmakra ezt a mutatós kakaós matcha tartot.

Matcha fagyi

Matcha-fagyi

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 tk matcha por
  • 100 g cukor
  • 1 csipet
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 2 ek juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A matcha port keverjük el a cukorral és a sóval, majd kis adagokban keverjük hozzá a kókusztejet, a juharszirupot, a vanílakivonatot és a citromlevet.

Öntsük a keveréket fagyikészítő gépbe, és várjuk ki, amíg a fagyi elkészül. (Attól függően, hogy milyen típust használunk, felhasználás előtt 24 órára tegyük hűtőbe, vagy ha saját hűtőrendszerrel rendelkezik, akkor használjuk az útmutató szerint.)

Azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig tegyük fagyasztóba, és fogyasztás előtt 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük