Krémes hummusz vörös lencséből: ínycsiklandó, fehérjebomba kence
Ha szereted a csicseriborsóból készült hummuszt, akkor ezt a vörös lencsés variációt is kedvelni fogod: az alapok nagyon hasonlóak, mindössze a fűszerezésük tér el kissé.
A muhammara egy klasszikusnak számító közel-keleti étel, hasonlóan népszerű mártogatós, mint a csicseriborsóból készült hummusz vagy a padlizsános baba ganoush. Érdekessége, hogy a sült paprika mellett dió is kerül a krémbe, így egy sokrétű és tartalmas fogás kerekedik belőle.
Ahhoz, hogy igazán ízes muhammarát készíts, grillen süsd a paprikát: a füstös aroma ugyanis legalább olyan fontos, mint a felsorolt hozzávalók. Nélküle ugyan finom lesz, de az átütő sikerhez nem elég, ha a sütőt használod. Remek előétel nyári grillezésekhez vagy baráti összejövetelekhez.
Tegyük a diót aprítógépbe, és zúzzuk egészen apróra.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és 2 perc alatt dolgozzuk teljesen krémes állagúra.
Kanalazzuk egy közepes tálba, tetszés szerint locsoljunk rá kevés olívaolajat és díszítsük friss petrezselyemmel. Csíkokra vágott zöldségekkel, pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu